Det er sommerferie, og der har været stille på bloggen de sidste par dage. Jeg har haft et par dage i Kiel alene med min mand, hvor vi slappede af, shoppede (med ham i spidsen) og spiste masser af wurst. Og i weekenden har vi fyldt havepool, spillet kongespil og hygget med børnene. Jeg har planer om at bruge ferien til at inddrage børnene mere i de praktiske opgaver, der er nødvendige, når man har et stort hus og en stor have. Ofte er det lettere og hurtigere at gøre tingene selv, mens børnene ser fjernsyn og spiller Playstation – og når man endelig sætter sig ned efter et par timers oprydning og rengøring er man ikke rigtigt i stemning til at spille fisk. Derfor skal vi i dag bruge formiddagen på fællesrengøring. Der er skrevet lister over, hvad der skal udføres, og børnene har selv valgt deres arbejdsopgaver (støve af, banke sofapuder, feje veranda, fjerne nedfaldne æbler fra græsplænen, vaske køkkenlåger) – og bagefter har de ønsket, at vi skal have musik i haven og lege i poolen.

 

Men mellem wurst og planlægning af rengøring fik jeg lavet sprøde squashchips, der er lækre til en kølig drink i solen – eller som tilbehør til grillbøffen.

 

Ingredienser:

1 squash

Lidt olivenolie

Salt

 

Squashen skæres i tynde skiver, der lægges på en bageplade. De sprayes med lidt olie og drysses med salt, hvorefter de bages gyldne og sprøde ved 150 grader i cirka 45 minutter. Jeg skar squashen i hånden, så skiverne var ikke præcis lige tykke – derfor måtte nogle af chipsene have lidt længere tid end andre.

Jeg lavede også en portion af sød kartoffel, men squashchipsene blev klart bedst!