Her kommer en nem opskrift på sukkerfri blommekompot.
Bærsæsonen er slut, og blommesæsonen er i gang. Og er der noget bedre end at blive inviteret på blommerov i bagboens have?
Udbyttet så sådan ud:
Store, søde, saftige blommer, der blev forvandlet til kompot:
Blommekompot
2014-09-09 20:05:48
1 glas
Print
Ingredienser
- 1/2 kilo udstenede blommer
- 1/2 dl vand
- Saften fra 1/2 citron
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1/2 dl sukrin (eller mere hvis blommerne ikke er så søde)
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne koges ved svag varme i 20 minutter, hvorefter saften sies fra - det er ikke nødvendigt at blende.
- Kompotten smages til med sukrin og hældes på glas.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Jeanette
aug 1, 2014 -
Tips: Jeg spiser hver morgen en skål skyr med hjemmelavet bærkompot, som jeg blander af blåbær, jordbær og lidt tranebær.
Dette koger jeg til en kompot, som afkøles til det er lunkent.
Så tilsættes vanillepulver, sukrin gold samt en blanding af 1½ spsk chia frø og 1 dl vand, som har stået og trukket i et par timer. Det hele blendes sammen og hældes på et rent glas. Det holder sig fint i 4-5 dage i køleskab.
Det gør kompotten mega sund samtidig med, at den får denne gele-agtige konsistens, som smager godt på skyr sammen med lidt mandler.
Tatjana
aug 1, 2014 -
Det lyder rigtig lækkert! 🙂