Så er der fredagskage – dejlige choko-nøddemuffins.
Hvis du ikke så opskriften på bagsiden af Familie Journalens lavkarbotillæg for et par uger siden, kommer opskriften her. Lækre saftige muffins med nødder og chokolade.
- 50 gram smør
- 4 æg
- 1 ½ dl græsk yoghurt
- 100 gram hasselnødder malet til fint mel
- 50 gram hakkede hasselnødder
- 75 gram almindeligt kokosmel
- 100 gram hakket chokolade (sukkerfri eller 85%)
- 1 most banan
- 1 ½ dl sødning sukrin gold
- 4 spsk. FiberHUSK
- 2 tsk. bagepulver
- Alle ingredienserne røres sammen, hældes i små muffinsforme og bages cirka 15 minutter ved 180 grader.
I øjeblikket får jeg nogle påmindelser om, at jeg skal give slip på overbevisningen om, at jeg skal være perfekt.
I familiejournalens tillæg var chokoladen røget ud af opskriften i klippet fra kladden til e-mailen jeg sendte den i.
Jeg får det nærmest fysisk dårligt over at have lavet sådan en fejl – både overfor Husk, som jeg har lavet opskriften for, men også overfor alle de stakkels mennesker, der har bagt halvkedelige muffins.
Og det er ikke den eneste af den slags hints, jeg har fået. Så i øjeblikket går jeg og messer for mig selv, at “jeg giver slip på behovet for at være perfekt”. Bum! Og god weekend derude 🙂
P.S. Vil du have flere lækre opskrifter på chokolade, kager, brød og desserter? Så se nærmere på min kogebog Low carb lækkerier eller se alle de gratis opskrifter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Anne-Merete Bruhn
sep 17, 2013 -
Kære Tatjana,
Jeg syntes ikke du skal spilde din tid med at fistre rundt og prøve på at være perfekt. Jeg er sikker på at mange andre end jeg selv er lykkelige og taknemlige over, det du stiller til rådighed for os andre – og skidt så med hvis der er en smutter en gang i mellem.
Det er jo så bare dejligt, at man kan finde rettelser her, når nogen (eller du selv) på en forhåbentlig ordentlig måde, har gjort dig opmærksom på “smutteren”.
Mange tak for dejlige opskrifter.
Hilsen Anne-Merete
Tatjana
sep 17, 2013 -
Tusind tak Anne-Merete – hvor er jeg glad for, at du tager dig tid til at skrive det til mig! Tak <3
Kærlig hilsen Tatjana
Johanne
nov 28, 2013 -
De kreative kan sikkert selv se fidusen med chokolade. Jeg Tilsatte choko selvom det ikke stod i opskriften. . Let it go . De er skønne.
Tatjana
nov 28, 2013 -
Tak, Johanne 🙂
Stine
sep 12, 2014 -
Lyder lækre! Hvad svarer 1 1/2 dl sukrin til i gram? Har kun almindeligt sukrin og ikke gold versionen, gør det nogen forskel?
Og kan man evt. Køre en blanding af sukrin og almindeligt sukker? Synes godt at sukrinsmagen kan blive lidt tam i munden, hvis den står alene som sødestof. Ved godt at lowcarb går lidt af dog 🙂
Tatjana
sep 13, 2014 -
Sukrin og sukrin gold er samme dosering, så du skifter det bare ud. Med sukrin gold undgår du netop den eftersmag, så derfor bruger jeg som regel det. Og hvis du ikke er kulhydratforskrækket, kan du bruge halvt kokossukker – det smager supergodt!
Kærlig hilsen Tatjana