Denne chokolademousse har jeg haft lyst til at afprøve, siden Maja offentliggjorde den engang i 2012.

Den indeholder blot to ingredienser: Chokolade og vand. Og okay, et lille skvæt agavesirup. Hvis man bruger 86% chokolade, bliver moussen meget intens, når den ikke indeholder fløde til at mildne smagen lidt. Derfor tilsatte jeg lidt ekstra sødt.

Maja anbefaler, at man pisker sin chokolademousse i en skål nedsænket i isvand tilsat salt. Jeg brugte blot køleskabskoldt vand og havde ingen problemer med at få moussen pisket stiv.

Pas på ikke at piske for længe, så moussen bliver for fast. Sker det, kan du blot starte forfra og smelte massen over vandbad.

Chokolademousse med vand
2 personer
Print
Ingredienser
  1. 100 gram chokolade
  2. 1 dl vand
  3. Eventuelt lidt sødning
Fremgangsmåde
  1. Chokolade og vand smeltes sammen over vandbad. Tilsæt eventuelt lidt sødning, hvis du bruger 85% chokolade.
  2. Når massen er smeltet sammen, sættes skålen i en større skål med iskoldt vand og piskes med håndmixer, til den har konsistens som tynd flødeskum.
  3. Moussen hældes på glas og afkøles inden servering.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
chokolademousse med vand

 

Vil du høre mere fra mig?

 

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

 

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.