Denne lækre crumbleæblekage er sødet med palmesukker, der har en skøn og fyldig “brændt” karamelagtig smag.

 

Er du typen, der har et følsomt blodsukker, skal du vide, at palmesukker så absolut påvirker blodsukkeret, men dog med et lidt mere beskedent glykæmisk index på 35 – cirka det samme som æble eller pære, hvor rørsukkers glykæmiske index ligger lige under 70.

 

Du kan dog sagtens erstatte palmesukkeret (eller bare en del af det) med sukrin gold, hvis du foretrækker det.

Almindeligt rørsukker kan selvfølgelig også bruges.

 

Palmesukker, der også kaldes kokossukker, udvindes af saften fra kokospalmens blomster.

Saften reduceres til en tyk sirup, der bliver tørret og  formalet til sukker. Det har den skønneste brændte smag, som, jeg synes, går helt perfekt i spænd med kanel, og så indeholder den da lidt vitaminer og mineraler såsom kalium, magnesium, zink, jern, B- og C-vitamin.

Crumbleæblekage
4 personer
Print
Ingredienser
  1. 4 æbler i fine tern
  2. 75 gram smeltet smør
  3. 75 gram palmesukker
  4. 150 gram mandler malet til fint mel
  5. 3 spsk. Fiberhusk
  6. 2 spsk kanel (ehm... stabiliserer blodsukkeret...)
Flødeskum
  1. 1/4 piskefløde
  2. 1 tsk vanilje
Fremgangsmåde
  1. Æblerne lægges i et ovnfast fad.
  2. Smør, palmesukker, fintmalede mandler, Fiberhusk og kanel blandes og fordeles over æblerne. Kagen bages i 30 minutter på 180 grader.
  3. Serveres med vanilleflødeskum.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/

Crumbleæblekage

 

 

Flere dessertopskrifter?

Se alle opskrifterne på dessert i opskriftsarkivet.

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.