Måske har I allerede set Lavkarbotillægget, der fulgte med Familie Journal i sidste uge?
I, der er gået glip af det, skal naturligvis ikke snydes for opskriften på min fiberfranskbrød.
Fiberfranskbrød
2014-09-28 11:56:27
Print
Ingredienser
- 5 æg
- 2 1/2 dl græsk yoghurt (eller eventuelt den fede del af kokosmælk)
- 50 gram smeltet smør
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl fedtreduceret mandelmel
- 3/4 dl Fiberhusk
- 1/2 dl sukrin
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne røres sammen og hældes i en lille brødform.
- Brødet pensles med æg eller olie, drysses med birkes, sesam, chiafrø eller lignende og bages 45 minutter ved 200 grader.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Savner du opskrifter på lækkert brød? I min kogebog Low carb lækkerier finder du 88 opskrifter på forskellige slags brød, muffins, kage, chokolade, is, desserter og alle mulige andre lækkerier – uden mel og sukker.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Cecilie
okt 18, 2013 -
Hej Tatjana…
Når du skriver mandelmel, er det så fedtreduceret mandelmel, eller almindeligt mandelmel?
Eller skriver du fedtreduceret mandelmel når det er?
Hilsen Cecilie
Tatjana
okt 19, 2013 -
Hej Cecilie,
Du skal bruge fedtreduceret mandelmel. Det er en gammel opskrift – jeg er begyndt at kalde det fedtreduceret mandelmel og ellers skriver jeg “mandler malet til mel”.
Kærlig hilsen Tatjana
Cecilie
okt 19, 2013 -
Øv hvor ærgeligt… Ligger inde med 1,5 kg mandel mel. Jeg må prøve opskriften med kokos mel i stedet for. Er der også to “udgaver” af den?
Tatjana
okt 19, 2013 -
Ja, kokosmel findes også i en fedtreduceret udgave, og så er der jo det almindelige kokosmel, som vi kender fra kokosmakroner.
Du skal da lave en ordentlig portion marcipan og lave kransekage, marcipansmåkager og masser af konfekt 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Cecilie
okt 19, 2013 -
Beklager de 1000 spørgsmål. Men det kokosmel jeg har er som mel og ikke det man køber i butikker. Er vi så på tre slags kokosmel?
Ja godt det snart er jul så jeg kan komme igang med konfekten 🙂
Tatjana
okt 21, 2013 -
Nej, så tror jeg, det er det fedtreducerede, du har – det findes i flere forskellige udgaver 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Maia
nov 10, 2013 -
Jeg bagte dette brød den anden dag, dog med sesammel i stedet for mandelmel (det er også lidt billigere og en god erstatning). Det smagte super godt.. den bliver bagt igen, det er helt sikkert.
Tatjana
nov 11, 2013 -
Dejligt at høre, Maia 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Helle-Pia
dec 10, 2013 -
Hej Tatjana
Jeg har netop bagt dette brød og det faldt sammen som en soufflé 😉
Hvad har jeg mon gjort forkert?
Kh
Helle-Pia
Tatjana
dec 11, 2013 -
Kære Helle-Pia,
I dette indlæg har jeg skrevet om de typiske fejltagelser: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Måske finder du forklaringen der?
Kærlig hilsen Tatjana
Helle-Pia
dec 13, 2013 -
Tak. Tror det må handle om ovntemperatur, men jeg prøver bare igen.
Kh
Helle-Pia
Karina Damsgård
dec 21, 2013 -
Det tror jeg at jeg vil bage i morgen. Er det gul husk der er brugt i opskriften?
Hvis jeg vil bruge den grønne, hvor meget skal jeg så bruge?
Mvh Karina
Tatjana
dec 22, 2013 -
Fiberhusk er den gule – hvis du bruger den grønne, skal du bruge 50 % mere.
Kærlig hilsen Tatjana
Karina Lund Damsgård
dec 22, 2013 -
Tak:-)
Karin Marhauer
feb 3, 2014 -
Hej Tatjana, har bagt dette super dejlige brød, tænkte på om man skan erstatte det smeltede smør med olie ? Eller vil det ændre noget iht. konsistens..
KH Karin
Tatjana
feb 3, 2014 -
Det kan du sagtens – det ændrer ikke noget i konsistensen, kun lidt i smagen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lene Müller
sep 3, 2014 -
Kan man bruge fedtreduseret kokusmel istedet for mandelmel ? Mvh. Lene
Tatjana
sep 3, 2014 -
Ja, de fedtreducerede meltyper kan altid erstatte hinanden.
Kærlig hilsen Tatjana
Sara Mørch
sep 8, 2014 -
Hej … Jeg er super glad for dine opskrifter og meget glad for LCHF og Spis dig i balance kosten, som jeg virkelig føler hjælper på både humør, velvære, energi og vægt! Jeg savner dog i dine LCHF kogebøger kcal indhold pr 100g eller lignende og en % fordeling af protein/kulhydrat/fedt. Er det muligt at finde det, eller må jeg selv igang med at regne? Jeg har bagt dette franskbrød og er super glad for det – men kunne godt tænke mig at vide ernæringsfordelingen og kcal, med hensyn til hvad jeg kan spise på brødet og hvor meget brød jeg kan tillade mig at spise.
Mange tak for super gode opskrifter!:)
Mvh Sara
Tatjana
sep 8, 2014 -
Kære Sara,
Jeg er glad for, at du har glæde af mine opskrifter!
Jeg er bange for, at du selv på i gang med udregningerne – jeg regner aldrig hverken kalorie- eller kulhydratindholdet i opskrifterne ud. Jeg øver mig i stedet på at spise efter kroppens signaler.
Jeg har skrevet en længere forklaring om emnet hér: http://sofiasommer.dk/de-der-kalorier-skal-de-taelles-eller-ej/
Og læs mere om, hvordan brøderstatningerne kan forhindre dit vægttab hér: http://sofiasommer.dk/broderstatninger-er-det-vejen-frem/
Kærlig hilsen Tatjana