Jeg arbejder på at finde en brødopskrift, der har et højere proteinindhold i forhold til kulhydrat- og fedtindholdet. Denne opskrift er endnu ikke perfektioneret – brødet blev en smule tørt og bastant – men smagen fejler ikke noget. Der bliver et kæmpe brød ud af opskriften, så halvér eventuelt eller frys det i mindre stykker.
Ingredienser:
10 æg
5 dl fromage frais (kan erstattes med den fede del af kokosmælk, skyr eller græsk yoghurt)
100 gram smeltet smør
1 dl smagsneutralt proteinpulver
1 dl sesamfrø
4 dl fedtreduceret kokos- eller mandelmel
1/4 dl FiberHusk
5 tsk. bagepulver
1 spsk. salt
Æg, fromage frais, smør og proteinpulver blendes sammen, hvorefter resten af ingredienserne røres i. Hold lidt mel tilbage – dejen skal være fast, men ikke en kanonkugle.
Dejen presses ned i en rugbrødsform og bages 45-50 minutter ved 180 grader.
Har du brug for inspiration til at komme i gang med en sundere livsstil?
Så se nærmere på mit 10-ugers online vægttabsforløb spækket med alle de redskaber, du behøver for at ændre livsstil – og fastholde den!
Du får straks efter betaling adgang til hele første modul med vejledning i kostens sammensætning, opskrifter, indkøbsliste, sukkerafvænningsguide, kostdagbog og meget mere, så du kan gå i gang med det samme.
Læs mere om forløbet og tilmeld dig lige hér