Det er lige årstiden til græskarsuppe og det lille fine græskar Hookaido er i sæson et par måneder endnu.

Det er rigt på flere vitaminer og mineraler, herunder betacaroten og c-vitamin samt folat, magnesium, calcium og kalium.

Endelig er det værd at fremhæve, at græskar indeholder gode mættende fibre.

Indholdet af kulhydrat i suppen er relativt højt. Men i kombination med dagens øvrige måltider, kan du sagtens både tabe dig og holde dig mæt med denne suppe.

Græskarsuppe
2 personer
Print
Ingredienser
  1. 1 Hookaido
  2. 1 stort løg
  3. 2 fed hvidløg
  4. 1-2 cm ingefær
  5. 1 1/2 liter vand
  6. 1 spsk. urtebouillon
  7. 1/2 dl fløde eller kokosmælk
  8. Salt & peber
Fremgangsmåde
  1. Svits hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde.
  2. Tilsæt løg og ingefær og steg videre.
  3. Flæk græskaret og tag kernerne ud.
  4. Befri græskaret for den tykke skræl, skær kødet i store tern og tilsæt det i gryden.
  5. Hæld vand og bouillon i gryden og kog op.
  6. Lad suppen småkoge under låg i ca. 30 minutter.
  7. Blend suppen med en stavblender.
  8. Tilsæt fløde eller kokosmælk og smag til med salt og peber.
Notes
  1. Tip!
  2. Skyl kernerne og bag dem i ovnen med lidt olie og kryddersalt i 30-40 minutter ved 150 grader.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/

Græskarsuppe

Græskarsuppe

Har du lyst til en anden variant end græskarsuppe? Find alle de lækre suppeopskrifter hér.

Eller find andre middagsretter lige hér.

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.