Jeg har aldrig være vildt begejstret for julemad.

Faktisk er mine stakkels forældre blevet udfordret en del med hensyn til at tilfredsstille min søster og mig udi julebordets fristelser.

Vi har således både spist kalkun og nødde-champignon-pate (hvilket minder mig om, at det da vist er en opskrift, jeg bør få fingrene i og dele med jer) juleaften.

Nu er min datter så blevet teenager og synes, at gris er afskyeligt. Hun elsker til gengæld ris á la mande, som jeg ikke er helt vild med.

Hvorom alting er, så har det i mange år været tradition i vores familie, at der også er en rødkålssalat på julebordet.

Det har været den klassiske udgave med olie-eddike-dressing, men i år fik jeg lyst til at eksperimentere lidt og lave en julecoleslaw creme fraiche dressing. 

Hér kommer opskriften:

Julecoleslaw
4 personer
Print
Ingredienser
  1. ½ lille hoved rødkål
  2. 2 røde snackpeber
  3. 2 æbler
  4. 2 mandariner
  5. 1 dl valnødder
Dressing
  1. ½ dl creme fraiche
  2. ½ dl mayonnaise
  3. 1-2 tsk. dijonsennep
  4. Saften fra ½ citron
  5. 1 spsk. fibersirup clear eller anden sødning
  6. Evt. lidt salt
Fremgangsmåde
  1. Snit rødkålen helt fint.
  2. Del mandarinerne i både, skær æbler og snackpeber i tern og hak valnødderne groft.
  3. Rør dressingen sammen og smag den til - det er vigtigt, at den har masser af smag.
  4. Vend dressingen med resten af ingredienserne, og lad gerne julecoleslaw'en trække en times tid i køleskabet inden servering.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
julecoleslaw

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter. 

Tilmeld dig lige hér.

 e-bog

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden og indtast din mailadresse i feltet – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.