Til dig, der længes efter sushi, kommer her en opskrift på low carb sushi – med blomkålsris.

Jeg er ikke selv den store sushispiser, så i virkeligheden var det mest af nysgerrighed, at jeg kastede mig ud i projektet.

Dette er derfor low carb sushi for begyndere – i ultra light udgaven. Så meget light at det ikke engang er med rå fisk, men i stedet med rejer (det var lidt for nemhedens skyld – jeg anede jo ikke, om det ville lykkes).

Hvis nogle er interesserede i en lidt mere avanceret udgave af low carb sushi, har en norsk blogger lavet virkelig lækker sushi hér.

Low carb sushi
Print
Ingredienser
  1. Et sushi-kit med tang, bambusmåtte, wasabi, soya og riseddike
  2. 4 dl revet blomkål
  3. 1 dl mayonnaise rørt med lidt salt og chiliflager.
  4. Peberfrugt (rød og gul)
  5. Agurk
  6. Avocado
  7. Rejer
Fremgangsmåde
  1. Blomkålen rives ultrafint og steges på panden i 5 minutter ved middel varme.
  2. Derefter vendes 3 spsk riseddike og lidt salt i, og blomkålen afkøles.
  3. Et blad tang lægges på bambusmåtten, hvorefter blomkål fordeles i et ganske tyndt lag henover. Lad de øverste par cm være fri.
  4. Derefter fordeles et tyndt lag mayonnaise på den nederste halvdel og fyldet lægges på.
  5. Så rulles tangbladet stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten (hvilket jeg behøver lidt mere øvelse i, så den ikke bliver smurt ind i chilimayo), og rullen forsegles med lidt vand.
  6. Efter en halv times tid på køl, kan hver rulle skæres i 6-8 stykker.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/

Low carb sushi

Mere inspiration? Se alle de gratis opskrifter på lækre low carb retter i opskriftsarkivet.

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->