Min mand skal have æren for dette macho-brød.
I sommerferien besluttede han sig for – bare for sjov – at udelade kornprodukter af sin kost. Han fik i løbet af 14 dage den vildeste six pack på maven, hvilket ingen ville have klaget over, hvis ikke det var fordi der samtidig begyndte at stikke knogler ud på mystiske steder.
Derfor måtte kulhydraterne igen trappes op, og rugbrød er nemt og velsmagende, men efter en måneds afholdenhed kunne han tydeligt mærke, at gluten ikke længere var hans ven. Det har han så brugt de sidste 14 dage på at skabe sig over, men nu er det slut, for macho-brødet er opfundet, og han kan bage det, så tit han vil.
Det er også ham, der bager rugbrød, så bagetjansen er velkendt, det var bare opskriften der manglede.
Macho-brødet indeholder olie og proteinpulver for at give mæthed og næring til store og aktive kroppe 🙂
- 8 æg
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 dl FiberHUSK
- 1 dl fedtreduceret mandelmel
- 1/2 dl olivenolie
- 50 gram smagsneutralt proteinpulver
- 4 dl blandede frø og kerner
- 3 tsk. salt
- 3 tsk. bagepulver
- Æg, yoghurt, FiberHUSK, mandelmel. proteinpulver og bagepulver blendes med håndblenderen, hvorefter frø og kerner røres i.
- Dejen bredes ud på to bageplader og bages ved 200 grader i 20 minutter.
Se alle mine andre opskrifter på brød og bagværk i opskriftsarkivet.
Mette
sep 12, 2014 -
Angående den neotrale proteinpulver, kan jeg bruge valleproteinpulver?
– lækker opskrift!
Tatjana
sep 13, 2014 -
Sagtens!
Det bruger jeg også 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Heidi
okt 31, 2014 -
Hvor længe kan macho brødet holde sig til ?
Tatjana
okt 31, 2014 -
Jeg synes, det bliver kedeligt efter nogle dage, men til gengæld kan det sagtes fryses og tages op lidt ad gangen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Fríða
nov 6, 2014 -
Hej 🙂 Kan man bruge noget andet mel i stedet for mandelmel?
har en der er allergisk overfor nødder, mandler og lign
Tatjana
nov 7, 2014 -
Kan du tåle sesam? Du kan få fedtreduceret sesammel og alternativt fedtreduceret kokosmel – alle slags er fra Funktionel mad, så de kan købes i Matas og lignende.
Kærlig hilsen Tatjana
Rikke
apr 30, 2015 -
Jeg er total fan af alle dine fladbrød. De smager fantastisk. Jeg har lige lavet dem endnu en gang, men denne godt smidt lidt parmesan og kommen i, uhmm. Jeg er total en ostetøs. Kan kun anbefale dem både med og uden ost og opfordrer gerne til flere af den slags opskrifter.
Mvh Rikke
Sofia
maj 1, 2015 -
Tak for de pæne ord 🙂
I virkeligheden er det jo min mand, der er fladbrødseksperten. Din opfordring til flere fladbrødsopskrifter er hermed givet videre.
Kærligst Sofia
Birgit
mar 9, 2016 -
Har du en ide til hvad jeg kan bruge i stedet for mælkeproduktet Græsk yoghurt – til en mælkeallergiker?
Sofia
mar 10, 2016 -
I denne opskrift kan du sagtens bruge den fede del af en dåse kokosmælk – det bliver også supergodt!
Kærligst Sofia
Susanne
feb 2, 2017 -
Er det ikke den forkerte slags husk der fremgår af opskriften. Når jeg laver med gul husk/fiberhusk, som det fremgår af opskriften bliver dejen stiv som jeg ved ikke hvad og ikke til at smøre ud.
Sofia
feb 3, 2017 -
Der kan være forskel på æggenes størrelse og creme fraichens fasthed. Prøv at starte med en mindre mængde 🙂
Kærligst Sofia