Jeg har virkelig længe pønset på disse muffins, som jeg har hørt meget om i den sukkerholdige udgave. Bønner er jo ikke rigtig low carb, men til gengæld indeholder de fibre, proteiner og masser af gode næringsstoffer. Her erstatter de melet. Okay, det ville have klædt dem med 100 gram smør – de er en smule tørre, men min datter spiser dem, og det er et kvalitetsstempel herhjemme!

Min mand foreslog straks, at vi skulle eksperimentere med en bønne-pizzabund, og det, synes jeg, er en fremragende idé. Opskrift følger forhåbentlig snart.

 

Ingredienser (12 stk.):

300 g kogte, hvide bønner

100 g sukrin gold

50 gram yaconsirup (eller sukrin gold) (kan købes hos Lowcarbstore – du får 5% hvis du skriver “low carb lækkerier” under bemærkninger)

2 spsk. kakao

3 æg

2 tsk. bagepulver

1 spsk vanilje

200 g hakket chokolade (sukkerfri eller 86%)

 

Bønner og æg blendes til en jævn masse. Sødemidler, kakao, bagepulver og vanilje blendes i, hvorefter den hakkede chokolade tilsættes. Dejen hældes i 12 muffinforme og bages cirka 20 minutter ved 180 grader.