Disse lækre muffins med chokoladestykker blev bagt som trøst til min glutensensitive mand.
 
I forskellige anledninger har han spist ganske meget gluten de sidste par uger, blandt andet på en herretur hvor alle gutterne rendte rundt i skoven og kogte pasta i en medbragt kasserolle.
 
Jeg har lovet ikke at indvie resten af Danmark i detaljer omkring hans afførring, så lad mig bare konstatere, at det en morgen stod vældig klart, at hans fordøjelsessystem gerne ville have en glutenpause.
 
Samme dag var vi til fodboldstævne med den yngste, og i en pause gik min mand hen for at købe sig en pølse – uden brød!
 
Han fandt ikke pølseboden, men kom tilbage med to stykker brownie, og så helt forkert ud i hovedet, da jeg spurgte, om han skulle have gluten.
 
Han havde simpelthen glemt glutenproblematikken, da han så brownien – interessant hvad hjernen kan lave af numre med os.
 
Jeg måtte konfiskere kagen, og min mand måtte slukøret genoptage sin pølsejagt. (Og ja, jeg ved godt, der også er gluten i pølser, men det volder ham ikke problemer i små mængder).
 
Hvorom alting er, måtte han jo have en lille trøst for den konfiskerede brownie, så jeg bagte en glutenfri version til ham.
 
Jeg bagte den med en blanding af sukrin gold og kokossukker for at komme tæt på den udgave, han var blevet snydt for, men den kan sagtens bages udelukkende med sukrin gold.
Muffins med chokoladestykker
4 stk.
Print
Chokolademuffins
  1. 75 gram smeltet smør
  2. 100 gram kokossukker, sukrin gold eller en blanding
  3. 1 æg
  4. 1 dl creme fraiche
  5. 50 gram fedtreduceret mandelmel
  6. 3 spsk. kakao
  7. 1 tsk. bagepulver
  8. 1 spsk fiberhusk
  9. 1 dl kogende vand
  10. 80 gram hakket 85% chokolade
Fremgangsmåde
  1. Smeltet smør røres godt med kokossukker og/eller sukrin, hvorefter æg og creme fraiche røres i.
  2. De tørre ingredienser blandes og kommes i, og kogende vand røres i efterfulgt af den hakkede chokolade.
  3. Dejen hældes i 4 store muffinsforme og bages cirka 15 minutter ved 180 grader.
  4. Stik i dem med en kødnål, så du sikrer dig at de er gennembagte, men de skal virke lidt bløde i konsistensen, så de stadig er saftige efter afkøling.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
Muffins med chokoladestykker
 
Flere kageopskrifter? Du finder dem alle i opskriftsarkivet.
 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.