Da jeg for et stykke tid siden spurgte alle mine læsere på Facebook, hvilke opskrifter de gerne ville have i low carb udgaver, var et af svarene napoleonshatte.

Og eftersom jeg lige havde en rest julemarcipan i fryseren, var napoleonshatte jo helt oplagt.

De kommer hér:

Napoleonshatte
12-15 stk.
Print
Ingredienser mørdej
  1. 150 gram meget blødt smør
  2. 75 gram sukrinmelis
  3. 100 gram fedtreduceret mandelmel
  4. 1 spsk. Fiberhusk
  5. 1 tsk. vaniljepulver
  6. 1 tsk. bagepulver
  7. 1 æggeblomme
Marcipan
  1. 150 gram smuttede mandler
  2. 3 spsk. sukrin gold
  3. 5 dråber mandelessens (Urtegaarden) – vær opmærksom på, at andre mærker skal doseres anderledes)
  4. 1 æggehvide
Fremgangsmåde
  1. De tørre ingredienser til mørdejen blandes, hvorefter de æltes sammen med smørret og æggeblommen til en fast dej, der sættes på køl en times tid.
  2. Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne til marcipanen tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig.
  3. Mørdejen rulles ud i cirka 3 millimeters tykkelse, og runde kager stilles ud med en dejudstikker eller et stort glas, 5-6 cm i diameter.
  4. Tril små kugler af marcipanen, og læg hver kugle i midten af et rundt stykke dej.
  5. Fold dejens sider op om marcipankuglen.
  6. Sæt napoleonshattene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem cirka 10 minuter ved 200 grader.
  7. Kagerne afkøles (de er helt bløde, når de kommer ud af ovnen) og bunden dyppes eventuelt i smeltet chokolade.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
Napoleonshatte

Flere opskrifter på lækkerier? Du finder dem alle i opskriftsarkivet.
 
Se også kogebogen Low carb lækkerier, der indeholder masser af opskrifter på lækre desserter, brød, bagværk, is og meget mere  uden mel og sukker.
 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen). Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.
Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.