Forleden dag blev jeg spurgt om en opskrift på nøddebrud uden chokolade. Det er jo ellers verdens nemmeste opskrift lige at vende lidt nødder i chokolade, lade det stivne og nyde det.

Men jeg har tidligere kigget langt efter Mette Blomsterbergs opskrift på myslibarer, så jeg besluttede mig til at gøre et forsøg uden chokolade. Fyldet kan selvfølgelig erstattes alt efter, hvad man har i skufferne.

Massen skal være helt afkølet, inden den skæres, og den er stadig ikke helt nem at arbejde med, men barerne smager vildt godt!

Ingredienser (12 stk.):

✿  50 gram smør
✿  50 gram sukrin gold
✿  50 gram agavesirup
✿  ½ tsk. vaniljepulver

✿  100 gram mandler
✿  50 gram pistacienødder
✿  50 gram hørfrø
✿  50 gram abrikoser (kan udelades)

Smør, sukrin, agavesirup og vanilje smeltes sammen i en gryde. Mandler, pistacienødder og abrikoser hakkes, og alle ingredienserne blandes. Massen trykkes ned i en lille form beklædt med bagepapir og bages 30 min ved 150 grader.
Efter afkøling skæres massen ud i barer, som jo KAN dyppes i chokolade og drysses med lidt pistacienødder.

 DSC04969

P.S. Der er mange flere opskrifter på sunde lækkerier i min kogebog Low carb lækkerier – og der er rabat, hvis du køber begge mine bøger på én gang. Find dem hér. (Eller lån dem på biblioteket)