Vinter er simremadens tid, og osso buco er en af klassikerne.

Osso buco
4 personer
Print
Ingredienser
  1. 4 skiver kalveskank
  2. 4-5 spsk. kokosfible eller mandelmel
  3. Masser af salt og peber
  4. Olivenolie eller smør til stegning
  5. 1 stort løg
  6. 4-5 fed hvidløg
  7. 2 gulerødder
  8. ½ selleri
  9. 3/4 flaske mosede tomater eller 1 dåse flåede tomater
  10. 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  11. 2 dl tør hvidvin
  12. 5 oksebouillon (1 terning)
  13. 1 spsk. salt
  14. Evt. ekstra salt
Fremgangsmåde
  1. Stykkerne af kalveskank vendes i kokosfibre eller mandelmel blandet med salt og rigeligt peber og brunes i gryden i olivenolie eller smør.
  2. Det må gøres i flere omgange, hvis ikke man får plads til dem alle på en gang.
  3. Kødstykkerne lægges på en tallerken
  4. Løg og hvidløg hakkes fint, gulerødderne rives og det hele svitses i gryden i resten af olien.
  5. Derefter kommes hvidvin og flåede tomater ved.
  6. Kødstykkerne fordeles i gryden.
  7. De må godt ligge i lag, men sørg for at der er grøntsager i bunden og på toppen.
  8. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.
  9. Der skrues ned for blusset og lægges låg på.
  10. Retten simrer i mindst 2 ½ time, smages til med salt og serveres med en fyldig salat og enten squashstrimler eller quinoa.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
osso bucco
P.S. Der er flere labre opskrifter på sunde middagsretter i min kogebog Familiens low carb favoritter. Køb den hér .

Du kan også finde masser af gratis opskrifter på middagsretter i opskriftsarkivet.

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->