Det er rabarbersæson, og jeg fik den strålende idé, at jeg ville lave sukkerfri rabarbersaft med den nye Fibersirup fra Funktionel mad.

 

Du kan læse mere om Fibersiruppen hér ->

 

Undervejs kom jeg i tanker om, hvorfor jeg gerne laver sukkerfri hyldeblomstsaft, jordbærsaft, hindbærsaft o.s.v., men aldrig sukkerfri rabarbersaft.

Rabarber er så sure, at der skal vildt meget sødemiddel i! Derfor bliver denne saft en kostbar affære.

Men opskriften kommer alligevel. 

Der kan være forskel på rabarbers syrlighed, så muligvis skal indholdet af sødning justeres. Mine rabarber er meget sure! Men saften blev heldigvis god.

Sukkerfri rabarbersaft
Print
Ingredienser
  1. 500 gram rabarber
  2. 1 liter vand
  3. 3 dl Fiber sirup clear
  4. 3 dl sukrinmelis
  5. 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
  1. Rabarberne vaskes og skæres i tern.
  2. Alle ingredienserne koges 7-10 minutter og trækker derefter ½ time.
  3. Saften sies gennem et klæde eller en fin si, smages til med eventuelt ekstra sødning og hældes på en skoldet flaske.
  4. Holdbarheden er omkring en uge i køleskab eller længere i fryseren.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
Sukkerfri rabarbersaft

Sukkerfri rabarbersaft

 

Vil du have flere opskrifter med fibersirup?

Find opskriften på Proteinbarer med chokolade, Kokoskonfekt med ekstra protein og Proteinbarer med peanut.

 

Vil du høre mere fra mig?

 

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

 

Tilmeld dig lige hér.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.