En dag kom jeg tilfældigt forbi en masse chilifrugter, der så så tilforladelige ud.

De viste sig imidlertid at være så stærke, at de nærmest var uspiselige.

Selv min tolerante mand måtte hæve øjenbrynene, og for virkelig at udpensle hvor stygge de var, kløede jeg mig på næsen (man har jo efterhånden lært, at man skal holde snitterne fra øjnene), og min næse var følelsesløs i flere timer.

Godt! I er med, ikke sandt?

Der var jo ingen vej uden om at sylte dem – efter at have ligget i lage et stykke tid, mindskes styrken.

Jeg valgte en sød lage med sukrin og æbleeddike. Jeg syltede chilierne hele, men de kan sagtens skæres i skiver.

Syltede chili og hvidløg
Print
Ingredienser
  1. 150 g chilifrugter
  2. 50 gram hvidløg i fed
  3. 2 dl æbleeddike
  4. 1/2 dl vand
  5. 1/2 dl sukrin gold (eller anden sødning)
Fremgangsmåde
  1. Chilifrugterne vaskes, og hvidløgsfedene pilles.
  2. Det hele overhældes med kogende vand og trækker 5 minutter for at fjerne bakteriesporer.
  3. Det er vigtigt, da de ellers efterfølgende kan opformere sig i det lukkede glas og gøre os rigtig syge.
  4. Æbleeddike og vand koges op med sukrin, og det hældes over chilifrugter og hvidløg i et skoldet glas.
  5. Det skal trække en uges tid og bør nok spises inden for en måned, hvis ikke man tilsætter lidt Atamon som konserveringsmiddel.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/
Syltede chili og hvidløg

Syltede chili og hvidløg

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.