Nu hvor jeg har fået fingrene i det nye fedtreducerede valnøddemel, afprøver jeg det i forskellige opskrifter.

Jeg har tidligere lavet både valnøddekiks og valnøddesmåkager, og nu var turen kommet til valnøddeboller.

De smager faktisk rigtig godt! De er ikke så søde, så de er velegnede til en sandwich eller til en ostemad ved søndagsbrunchen.

De fedtreducerede meltyper kan sådan set alle erstattes med hinanden, så har du ikke valnøddemel på lager, kan mandelmelet også bruges – selvsagt bliver valnøddesmagen mindre intens. 

Valnøddeboller
6 stk.
Print
Ingredienser
  1. 4 æg
  2. 1 dl kokosmælk
  3. 30 gram smeltet smør
  4. 2 spsk. FiberHusk
  5. ½-3/4 dl fedtreduceret valnøddemel (eller andet fedtreduceret mel)
  6. 2 spsk. sukrin gold
  7. 1 tsk. salt
  8. 2 tsk. bagepulver
  9. 1 dl hakkede valnødder (gem eventuelt lidt til drys)
Fremgangsmåde
  1. De våde ingredienser blendes eller piskes grundigt, hvorefter de tørre blandes og røres i. Valnødderne røres i til sidst.
  2. Dejen hviler 10 minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig.
  3. Hvis dejen er for våd til at kunne formes til boller, tilsættes lidt ekstra valnøddemel.
  4. Konsistensen skal været klistret, men stadig til at kunne formes med en ske og lægges på bagepladen.
  5. Der formes 6 boller, der trykkes lidt flade, pensles med æg eller smeltet smør og drysses med hakkede valnødder.
  6. Bollerne bages ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Sofiasommer.dk http://sofiasommer.dk/

Valnøddebolller

Valnøddebolller

 

Find flere opskrifter på lækkert bagværk i opskriftsarkivet ->

Og der er mange flere brødopskrifter at finde i min kogebog Low carb lækkerier – og der er rabat, hvis du køber begge mine bøger på én gang. Find dem hér.


Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.

Tilmeld dig lige hér.