Efter mange forsøg er det lykkedes mig at lave den perfekte tomatsuppe – faktisk i al beskedenhed verdens bedste tomatsuppe.

Den dårlige nyhed er, at hemmeligheden ligger i fond’en, og det gør jo suppen noget mere tidskrævende at lave. Naturligvis kan man også bruge færdigkøbt fond eller bouillon, men den hjemmelavede gør virkelig en forskel for smagen.

 

DSC08744

 

Faste læsere ved, at jeg er ret glad for mit abonnement på den økologiske kødkasse fra Naturkalv.

I hver kasse får man en portion kraftben med, og efter moden overvejelse besluttede jeg at prøve at lave min egen fond.

Jeg lagde kraftbenene i en gryde en morgen med salt, laurbærblade, peberkorn og lidt løg og hvidløg. Jeg lader det simre, indtil om aftenen, hvor jeg sier fonden og hælder den på glas.

Jeg bruger forskellige størrelser glas, så jeg har store glas (cirka en liter) til suppe og små glas (3-4 dl) til kødsovs og andre retter. Og så fryser jeg de glas, jeg ikke skal bruge i løbet af en uges tid.

Fedtet lægger sig på overfladen ved afkøling, så jeg fjerner bare fedtlaget, inden jeg bruger fonden.

 

Jeg laver altid en stor portion suppe ad gangen og fryser ned i mindre portioner. 

 

Tomatsuppe:

1,5 kilo cocktailtomater
2 spsk. olivenolie til pensling
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
2 løg
5 fed hvidløg
3  gulerødder
Cirka 1 liter fond 
1 dl fløde, creme fraiche, yoghurt naturel eller lignende

 

Fremgangsmåde:

Skær tomaterne over på midten, pensl dem med olie, krydr dem med salt og peber og bag dem i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.
Skær løg, hvidløg og gulerødder i tern og svits dem i olivenolie, og tilsæt derefter tomater og fond.
Lad suppen simre i 25 minutter, blend den med en håndblender og tilsæt fløde.
Smag til med salt og peber.

verdens bedste tomatsuppe

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.