I dag vil jeg dele noget personligt (og lidt grænseoverskridende) med dig.

Jeg har holdt det skjult et stykke tid, og jeg havde faktisk tænkt mig at holde det skjult langt ud i fremtiden. Men jeg har ombestemt mig.

Når jeg efter 10 uger siger farvel til deltagerne på mine online vægttabsforløb, er det, jeg allerhelst vil have givet dem med på vejen, evnen til at lytte til dem selv og ikke mindst at HANDLE på det, de mærker.

Troen på at de er gode nok, præcis som de er og modet til at stå ved dem selv uden at være bange for andre menneskers reaktion.


Så kan det jo ikke nytte noget, at jeg selv gør det diametralt modsatte, vel?

SÅ skal vi ikke bare lade bomben springe?

Jeg har skiftet navn.


Jeg hedder ikke længere Tatjana Albinus.

Jeg har aldrig været glad for at hedde Tatjana. Da jeg var barn, hed alle andre piger Mette, Anne og Stine, og dengang var det ikke topmoderne (som det er i dag) at hedde noget andet end alle andre.

Jeg blev meget ofte mødt med kommentarer som ”Kan man hedde det”? ”Sikke et mærkeligt navn”! eller ”Er du russer”? (Ikke at der er noget galt med at være russer, men når man er 7 år, føles det ikke som en kompliment). Og det var faktisk både børn og voksne, der sagde den slags.

I mit voksenliv har jeg ofte brugt dæk-navne, når jeg skulle bestille taxaer eller købe kaffe på Starbucks. Jeg orkede simpelthen ikke at lydere og stave mit navn hele tiden.

Albinus har jeg heller aldrig været ubetinget begejstret for, men det hed mine børn også, så det tog jeg ikke stilling til i samme grad.

Indtil en dag, min søn sagde: ”Når jeg bliver fodboldspiller, skal der ikke stå Albinus på ryggen af min trøje, der skal stå min fars efternavn”.

Jeg nåede lige i et splitsekund at blive lidt såret. Så sagde min datter: ”Jeg synes heller ikke, det er et pænt navn”.

Og først da bemærkede jeg, at jeg egentlig heller ikke var vild med det. Og straks efter tænkte jeg, at det da ikke gav nogen som helst mening, at vi alle tre skulle hedde et efternavn, vi egentlig ikke brød os om.

Jeg skal ikke kede jer med alle de tekniske detaljer lige nu, men sådan noget som navneskift kaster jeg mig ikke ud i uden hjælp fra en dygtig numerolog – skal der skiftes, skal det gøres ordentligt, og jeg syntes lige så godt, jeg kunne få lethed, nydelse og succes med i købet 😉

Men først og fremmest har jeg skiftet, fordi jeg ikke var glad for mit tidligere navn.

Jeg har den mand, jeg helst vil have,  det hus jeg helst vil have, og jeg har (lige fået) den bil, jeg helst vil have!

Hvorfor skulle jeg ikke unde mig selv det navn, jeg allerhelst vil have?


Så nu hedder jeg Sofia Sommer
, og jeg elsker det!

Men jeg er også bange!

Jeg er bange for, at andre skal tænke, jeg er en spirituel freak, som man ikke kan tage alvorligt. Jeg er bange for, at alle mine læsere skal flygte langt bort, fordi jeg simpelthen er for underlig.

Og jeg er bange for at forvirre folk, så ingen aner, hvem jeg er og hvis bøger, de køber.

Så selvom det føles som et skridt, der er helt rigtigt at tage, er jeg bange, fordi jeg ikke ved, hvad der venter på den anden side af dette blogindlæg. Hvordan det vil blive modtaget, og om andre vil komme med negative kommentarer.


Og når jeg bliver bange, begynder jeg at rode rundt i praktiske omstændigheder:

”Det bliver da noget rod, når mine kogebøger bliver solgt i et andet navn”.

”Nu skal jeg ændre mit navn på alle de mails, folk får, når det køber mine produkter”.


Måske kender du det selv fra:

”Det er simpelthen så besværligt at snitte og ordne så mange grøntsager”.

”Det er helt umuligt for mig at få tid til at gå tidligere i seng, hvis jeg skal nå alle mine gøremål”.

Og inderst inde ved vi godt, at det ikke handler om de ting, vi får det til at handle om.
Mange gange handler det om vores egen frygt for at slippe det gamle for at give plads til det nye (jeps, også når det gælder grøntsager og nattesøvn). For det gamle er trygt!

Men vi udvikler os også rigtig meget, når vi tør slippe det trygge og velkendte. Og jeg har rigtig meget lyst til at hedde Sofia på alle områder af mit liv og ikke kun privat.

Jeg er naturligvis den samme person, som jeg altid har været, så bloggens indhold vil ikke ændre sig væsentligt, og her vil stadig komme masser af lækre opskrifter og livsstilstips.

 

Du finder min nye Facebookside lige hér.

Og har du spørgsmål til mit navneskift eller andet, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet neden for.

 

Tatjana Albinus lowcarb.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter lige hér.

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.