Jeg tror, jeg har nævnt, at jeg fra mit fædrende ophav har arvet en forkærlighed for blød nougat.
Jeg elsker det!
Og jeg kan uden at blinke spise 200 gram direkte fra emballagen – uden marcipan.
Men da jeg kun spiser den ægte vare juleaften, er det godt at have et par alternativer i baghånden – og her kommer denne lækre blød nougat-is ind i billedet.
Den skal spises blød som softice – kokosmælken er ikke helt så cremet som piskefløde, så isen bliver meget hård, hvis den står natten over.
Ja, spis den med det samme – det hele!
Det ville uden tvivl klæde isen at få en tur i en ismaskine, men vores hund fik øjenbetændelse, og ismaskinen røg, da min mand så dyrlægeregningen…
- 3 dl hasselnødder
- 1 dåse kokosmælk
- 1 dl sukrinmelis (fordi det ikke knaser)
- 3 spsk. kakao
- Korn fra en stang vanilje
- Eventuelt ekstra sukrinmelis
- Hasselnødderne ristes i ovnen på 180 grader i 5-10 minutter, til hinden løsner sig.
- Hinderne gnides af, og nødderne blendes med resten af ingredienserne.
- Smag til med sukrinmelis og frys isen i cirka 4 timer - rør eventuelt i den med jævne mellemrum.
Billedet er lånt fra min kogebog Low carb lækkerier – da jeg først havde smagt isen, glemte jeg alt om at fotografere den!
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter.
Tilmeld dig lige hér.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.