Denne opskrift på LCHF gåsebryst er lidt af en kærlighedserklæring.
Forfatteren Jeanett Veronica Hindberg, der for et par år siden under pseudonymet Bitterfissen Bethany (der i øvrigt har en forkærlighed for gåsebryst og Fernet Branca) gav dette og hint en en verbal overhaling med sin hvasse pen, er “kommet ud af skabet” og har udgivet sin første roman under eget navn.
I romanen med titlen “P.S. Trænger til flødeskum og diller” følger vi Jeanetts kamp for inden sin 40 års fødselsdag at blive en ny og bedre udgave af sig selv.
Hun skal tabe en masse kilo, have mere (eller bare noget) sex, og hun skal blive mindre indadvendt og sær.
Vi følger hendes kamp mod kiloene, men vi følger også hendes kamp mod angst, indadvendthed og hendes nogle gange manglende overskud.
Hvis man har lidt værkstedshumor, er bogen virkelig sjov, men jeg holder allermest af, at Jeanett tør afsløre alle de punkter, hvor hun skammer sig over sig selv og ville ønske, hun var anderledes.
Så som læser sidder jeg faktisk tilbage fyldt med omsorg for et menneske, der har haft mange udfordringer i sit liv og har formået at vende dem til noget positivt, der kommer os alle til gode.
Og hvordan viser man sin omsorg på en bedre måde end at opfinde en opskrift på LCHF gåsebryst, så kvindemennesket kan få stillet sin trang til flødeskum. Én ud af to er slet ikke nogen dårlig statistik.
Gåsebryst er vist oprindeligt med abrikossyltetøj, men nu var det lige hindbær-sæson – men selvfølgelig kan hvilken som helst type syltetøj gå an.
Hvis det skal være nemt kan både syltetøj og marcipan købes færdig.
Og hvis man trænger virkelig meget til flødeskum, kan man jo lave dobbelt portion af cremen.


- 1 æg
- ¼ dl fløde
- 20 gram smeltet smør
- 2 spsk. Sukrin gold
- ¼ tsk vaniljepulver
- 1 dråbe mandelessens
- ½ tsk. bagepulver
- ½ spsk. Fiberhusk
- ¼ dl fedtreduceret mandelmel
- 1 dl hindbær (friske eller frosne)
- 2 spsk. Sukrin gold
- 1 ½ blad husblas
- 2 dl piskefløde
- ½ tsk. vaniljepulver
- 1 ½ spsk. Sukrinmelis
- 150 gram smuttede mandler
- 2 spsk. sukrin melis
- 1 dråbe mandelessens
- 1 æggehvide
- Æg, fløde, smeltet smør, sukrin, vaniljepulver og mandelessens røres sammen, hvorefter de tørre ingredienser blandes sammen og røres i. Dejen hældes straks over i en lille, aflang form (f.eks. en rugbrødsform) beklædt med bagepapir og bages ved 180 grader i 12-15 minutter.
- Hindbær og sukrin koges op i en lille gryde, koger ved svag varme i 5 minutter og afkøles.
- Husblassen lægges i koldt vand i 5 minutter. ½ dl piskefløde lunes, og husblassen smeltes heri. Resten af fløden piskes til skum, hvorefter vaniljepulver, sukrinmelis og husblas piskes i.
- De smuttede mandler blendes med sukrin melis, æggehvide og mandelessens til en helt ensartet masse. Marcipanen er lettest at arbejde med, hvis den er helt afkølet.
- Når bunden er afkølet tages den ud af formen. Den afkølede form beklædes med husholdningsfilm, og bunden smøres med syltetøj og lægges tilbage i formen.
- Flødecremen lægges på, og filmen samles stramt om cremen, hvorefter formen sættes i fryseren.
- Når kagen er frossen, rulles marcipanen tyndt ud (drys køkkenbord og kagerulle med sukrinmelis) og lægges over kagen, som skæres i 4 "skiver" og tøes op inden servering.
- Drys med kakao eller pynt med smeltet chokolade.
Er du mere til hindbærsnitter? Så finder du opskriften i min kogebog Low carb lækkerier sammen med et utal af andre opskrifter på kager, desserter og andre lækkerier uden mel og sukker.
Eller tjek alle de gratis opskrifter på dessert i opskriftsarkivet.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Jannie Nygard Riise
jan 23, 2015 -
Hej Sofia
Kan man udelade fiberhusk i Napoleons hattene og gåsebryst. Jeg er ikke god til lugten.
Sofia
jan 24, 2015 -
Det tror jeg godt, du kan. Erstat det med samme mængde ekstra fedtreduceret mel, så skal det nok gå.
Kærligst Sofia
Jannie Nygaard Riise
jan 27, 2015 -
Hej igen Sofia
Jeg præsenterede familien for gåsebryst med fiberhusk – det lugtede ikke, denne gang og jeg fik ingen klager. Det var lækkert.
Jeg har lånt din bog lowcarb lækkerier på biblioteket. glæder mig til at prøve den!
Venlig hilsen
Jannie
Sofia
jan 27, 2015 -
Det er jeg vel nok glad for at høre Jannie 🙂 Tusind tak for din kommentar!
Jeg håber, du får rigtig meget glæde af bogen!
Kærligst Sofia
Jannie Nygaard Riise
feb 8, 2015 -
Hej Sofia, så er 2. portion gåsebryst i fryseren. Tak også for inspiration til læsning. Jvf ovenstående
Sofia
feb 9, 2015 -
Hvor dejligt at høre, Jannie 🙂
Kærligst Sofia
Laura
feb 14, 2015 -
Glæder mig til at skulle bage dem senere idag.
Jeg vil prøve mig mig med almindeligt mandel mel og sikrinmelis i stedet for sukrin gold da jeg ikke har nogle af delene. Glæder mig til resultatet. Elsker flødeskumskager!
Vh Laura
Sofia
feb 16, 2015 -
Det kan du helt sikkert sagtens bruge – jeg håber, du bliver glad for resultatet 🙂
Kærligst Sofia
Mitzie
mar 14, 2015 -
Dette bliver weekendens store eksperiment! 🙂 jeg har lige bagt bunden, men jeg synes, den virker både for kort og for tyk. Kan du give et hint til, hvor lang og bred den skal være. Jeg kan ikke rigtig fornemme en størrelse ud fra billedet – men lækkert se det ud!! 🙂
Sofia
mar 16, 2015 -
Jeg lavede den omkring 1 cm tyk, men jeg er sikker på, den sagtens kan laves tykkere, uden at det gør noget.
Hvordan blev resultatet?
Kærligst Sofia
Mitzie
mar 16, 2015 -
Resultat: vi var i dén grad stopmætte!! Haha 😉 men alle, inklusive undertegnede, var ret imponerede over det visuelle førstehåndsindtryk! Jeg bagte en ny bund, 1/2-1 cm. Det så mere rigtigt ud. Jeg kom til at holde lidt for meget igen med sødningen af flødeskummet. Det var dumt – men det kunne stadig spises altså. Der er RIGELIGT med marcipan i opskriften. Jeg vil nok hellere spare der næste gang – og hvem kan ikke bruge en marcipanrest?? 😉
Jeg tror bestemt, at opskriften vil blive brugt igen her i huset. Tak for inputtet. 🙂
Sofia
mar 17, 2015 -
Hvor dejligt at høre 🙂
Kærligst Sofia