Disse lækre muffins med chokoladestykker blev bagt som trøst til min glutensensitive mand.
I forskellige anledninger har han spist ganske meget gluten de sidste par uger, blandt andet på en herretur hvor alle gutterne rendte rundt i skoven og kogte pasta i en medbragt kasserolle.
Jeg har lovet ikke at indvie resten af Danmark i detaljer omkring hans afførring, så lad mig bare konstatere, at det en morgen stod vældig klart, at hans fordøjelsessystem gerne ville have en glutenpause.
Samme dag var vi til fodboldstævne med den yngste, og i en pause gik min mand hen for at købe sig en pølse – uden brød!
Han fandt ikke pølseboden, men kom tilbage med to stykker brownie, og så helt forkert ud i hovedet, da jeg spurgte, om han skulle have gluten.
Han havde simpelthen glemt glutenproblematikken, da han så brownien – interessant hvad hjernen kan lave af numre med os.
Jeg måtte konfiskere kagen, og min mand måtte slukøret genoptage sin pølsejagt. (Og ja, jeg ved godt, der også er gluten i pølser, men det volder ham ikke problemer i små mængder).
Hvorom alting er, måtte han jo have en lille trøst for den konfiskerede brownie, så jeg bagte en glutenfri version til ham.
Jeg bagte den med en blanding af sukrin gold og kokossukker for at komme tæt på den udgave, han var blevet snydt for, men den kan sagtens bages udelukkende med sukrin gold.

Muffins med chokoladestykker
2014-09-12 07:14:39

4 stk.
Print
Chokolademuffins
- 75 gram smeltet smør
- 100 gram kokossukker, sukrin gold eller en blanding
- 1 æg
- 1 dl creme fraiche
- 50 gram fedtreduceret mandelmel
- 3 spsk. kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk fiberhusk
- 1 dl kogende vand
- 80 gram hakket 85% chokolade
Fremgangsmåde
- Smeltet smør røres godt med kokossukker og/eller sukrin, hvorefter æg og creme fraiche røres i.
- De tørre ingredienser blandes og kommes i, og kogende vand røres i efterfulgt af den hakkede chokolade.
- Dejen hældes i 4 store muffinsforme og bages cirka 15 minutter ved 180 grader.
- Stik i dem med en kødnål, så du sikrer dig at de er gennembagte, men de skal virke lidt bløde i konsistensen, så de stadig er saftige efter afkøling.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/

Flere kageopskrifter? Du finder dem alle i opskriftsarkivet.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Trine
sep 14, 2014 -
De er rigtig gode Især efter en nat på køl 🙂 Jeg fik 6 stk. ud af portionen
Tatjana
sep 16, 2014 -
Ha ha – jeg så længe holdt mine ikke 🙂 Det må jeg prøve næste gang!
Godt du kunne lide dem 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Pia
jan 5, 2015 -
Ej hvor havde jeg glædet mig til de muffins. Øv altså…. en gang pladder i formene, der aldrig blev bagt før de var sorte
Sofia
jan 5, 2015 -
Prøv at tjekke fedtindholdet på dit mandelmel. Ikke alle typer mandelmel er fedtreduceret, og det er vigtigt at bruge netop den type. Ellers er der ikke fiber nok til at binde væsken i dejen, og så løber den ud.
Kan det være det, der er gået skævt?
Pia
jan 6, 2015 -
Tak – ja det kan det meget vel være. Meeeen jeg gir ikke op. Det skal lykkes 🙂
Sofia
jan 7, 2015 -
Lad mig høre om dit næste forsøg MED fedtreduceret mel 🙂