Min datter er allerede blevet berømt for sine lækre peanutsmåkager med kun tre ingredienser – og med rette.
Men man skal jo ikke hvilke på laurbærrene, så hun eksperimenterer lystigt videre. Og hendes version med hakket chokolade blev så god, at jeg lige ville dele opskriften med jer.
Ikke fordi jeg ikke tiltror jer selv at kunne overveje muligheden for lige at hakke lidt chokolade og komme i dejen, men altså… Nu får I alligevel den virkelig lækre og nemme opskrift på peanutbuttercookies med chokolade.

Peanutbuttercookies
2016-03-23 10:30:12

Print
Ingredienser
- 2 dl peanutbutter
- 1 dl Fibersirup clear (eller dit foretrukne sødemiddel)
- 1 æg
- 50 gram hakket chokolade
Fremgangsmåde
- Hak chokoladen groft og rør derefter alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
- Massens konsistens varierer lidt alt efter, hvilket sødemiddel du bruger, men massen kan enten trilles til kugler, der trykkes flade på bagepladen eller sættes på bagepladen med en ske i små toppe.
- Opskriften giver cirka 24 småkager, så du skal bruge to bageplader.
- Bag småkagerne i cirka 10 minutter ved 180 grader.
- Kan du lide dem til den sprøde side, så giv dem et par minutter længere.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/


Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Stine Buch Larsen
mar 23, 2016 -
Jeg bruger Isis Perfect sød – er det så også 1 dl? Det lyder af meget 🙂
Sofia
mar 23, 2016 -
Hvis det søder i samme mængde som sukker – altså hvis du normalt erstatter 1:1 🙂
Hvis det fylder mindre en sukker, ligesom f.eks. stevia, kan du ikke bruge det – det skal have nogenlunde samme volumen som sukker for at blive en succes 🙂
Kærligst Sofia
Luise Michaelsen
mar 23, 2016 -
Hej Sofia.
Bruger du helt almindelig peanutbutter?
KH
Luise
Sofia
mar 24, 2016 -
Ja, helt almindelig – jeg tror, det er Urtekrams crunchy, jeg har 🙂
Kærligst Sofia
Louise Petersen
maj 28, 2016 -
Er det 180 varmluft du bager på ? Hvordan er de på 2. Dagen ? Har nemlig overvejet dem til mine kollegaer
Sofia
jun 2, 2016 -
Hej Louise,
Jeg bager altid på almindelig ovn med mindre andet er angivet, men der kan være stor forskel på ovnes temperatur, selvom de er indstillet ens, så vær opmærksom.
Jeg synes, de er gode på andendagen, men den smule sprødhed, der er, forsvinder – men jeg kan også godt lide den seje type cookie 🙂
Kærligst Sofia
louise
jun 2, 2016 -
Super… har du prøvet om der er forskel på at bage dem med fibersirup og fibersirup gold ?
Sofia
jun 2, 2016 -
Hvis man er meget stevia-sart (og hér må jeg nok erklære mig skyldig), kan man godt fornemme eftersmagen, hvis man bruger gold. Men det er jo ikke sikkert, du er lige så sart som mig 🙂
louise
jun 2, 2016 -
OK… Tænkte også mere om det gav konsistens forskel hvis man bruger fibersirup gold… synes nemlig den smager lidt mere sirupsagtigt
Sofia
jun 3, 2016 -
Jeg ville ikke være bekymret over konsistensen – du kan roligt skifte mellem dem 🙂