Crumblekage er så lækkert! Og Rabarbercrumble er ingen undtagelse.
Normalt laver jeg den med æble (den opskrift finder du i min kogebog Low carb lækkerier – sammen med en opskrift på vaniljeis, der er et forrygende match til crumble!).
Men nu er det jo som bekendt rabarbertid, så her kommer rabarbercrumblen.

Rabarbercrumble
2015-06-01 10:33:22

4-6 personer
Print
Ingredienser
- 150 gram rabarber
- 1 æble
- 150 gram mandler
- 100 gram sukrin gold
- 75 gram smør
Fremgangsmåde
- Rabarber og æble skæres i fine tern og lægges i et ovnfast fad svarende til 20 cm i diameter.
- Mandler, sukrin og smør køres i foodprocessoren til en grov masse, hældes over og bages 30 minutter ved 180 grader.
Tip
- Serveres med flødeskum eller vaniljeis.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Flere lækre dessertopskrifter?
Mere inspiration?
Vil du høre mere fra mig?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).
Så får du også helt automatisk et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur, hvor du kan læse mere om de 4 klassiske vægttabsfælder.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Tine
jun 18, 2014 -
Ser som altid lækkert ud 🙂 Tror du man kan bruge kokosolie i stedet for smør? Alm. Smør er desværre ikke en mulighed hos os …
Tatjana
jun 18, 2014 -
Det kan du godt.
Lige præcis i crumble, synes jeg måske smørsmagen er lidt afgørende, men det lader jo ikke til, du er vant til smagen alligevel.
Lad mig endelig høre, hvis du gør forsøget 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Maria
jun 18, 2014 -
Lyder vildt lækker. Gik netop i går og tænkte på at jeg skulle have fundet en opskrift på rabarbercrumble, så jeg kan få brugt dem i haven 🙂 Jeg glæder mig til at prøve opskriften.
Tatjana
jun 18, 2014 -
Jeg håber, du kan lide den 🙂
Jeg synes i hvert fald, den er fantastisk!
Kærlig hilsen Tatjana
Karin
jun 18, 2014 -
Ser lækker ud . Kan man bruge andet istedet for mandler
Tatjana
jun 19, 2014 -
Ja da – de kan skiftes ud med nødder af enhver slags 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lilli
jul 2, 2014 -
Jeg biksede denne kage sammen i går i et lille tærtefad, Ø ca. 20 cm, og det var en kæmpe-succes hos hele familien! Jeg fik at vide, at den må jeg meget gerne lave igen en anden gang. Så kan jeg ikke ønske mig mere.
Her på det sidste er kommentarerne til min nye LC-stil i det hele taget blevet mere og mere positive derhjemme – også fra mine teenagedøtre, som ellers har været noget skeptiske. Men efterhånden som jeg har udsat dem for den ene ret efter den anden, som jo har smagt godt, er de tøet mere og mere op.
Den stod på megaburgere (fra Familiens LOC-favoritter) i aftes, og konklusionen hele vejen rundt om bordet var, at det var den til dato BEDSTE burger, de havde smagt. Yiiihaaaaa!
Tatjana
jul 2, 2014 -
Hvor er det skønt!
Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lilli
jul 2, 2014 -
Rabarbercrumblen smager for øvrigt også godt med creme fraiche ;o)
Lilli
jul 2, 2014 -
Har du eller nogle af I andre for øvrigt erfaring med Suvida eller andre typer sødemiddel? Jeg leder med lys og lygte efter noget ‘sukker’, der ikke er så kostbart, at det bør opbevares i et pengeskab … Sukrin Gold koster jo 140-160,- pr. kg! Til sammenligning koster rigtigt sukker ca. 5 kr/kg.
Jeg forventer ikke, at de kunstige sødemidler kommer ned i det leje de første mange år, men det bør vel kunne lade sig gøre at finde noget ‘sundt sukker’ til en ordentlig pris …
Tatjana
jul 2, 2014 -
Problemet med Suvida er, at det indeholder Succralose. Succralose er kemisk fremstillet ved at fjerne en del af sukkermolekylet og erstatte det med et klor(!)-molekyle, så det er jeg ikke helt vild med.
Men altså – det er jo samme diskussion som med aspartam – det er jo ikke bevist skadeligt, så det må være op til hver enkelt at følge sin mavefornemmelse.
Det er ikke noget nemt valg, når både pris, smag og sundhed spiller en rolle, og indtil videre er der ikke noget produkt, der kan opfylde alle tre ønsker på en gang 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lilli
jul 2, 2014 -
Det lyder umiddelbart MEGET mærkeligt at putte klor i en fødevare – men nu har jeg pløjet en del læsestof om sucralose igennem, og det lader til, at det er blevet tjekket i hoved og r.. – og alligevel er blevet godkendt i både USA og Europa med en meget stor sikkerheds-/sundhedsmargin (og jeg har indtryk af, at det ikke bare er ‘a walk in the park’ at få nye fødevarer godkendt af myndighederne nogle af de steder). Så jeg føler mig egentlig ret tryg ved i første omgang at prøve det af. Hvis det så ikke smager godt (nok), kan jeg jo bare lade være med at købe mere …
Jeg vender tilbage – hvis jeg overlever ;o)
Tatjana
jul 3, 2014 -
He he – jeg er helt sikker på, du nok skal komme levende ud på den anden side 😉
Kærlig hilsen Tatjana