Jeg kender virkelig mange mennesker, der rejser sig fra et måltid og styrter direkte ud i køkkenskuffen for at finde noget sødt at spise.
Det drejer sig ofte om, at vi ikke har fået tilfredsstillet vores søde tand under måltidet. Hvis vi skal have fuld tilfredsstillelse ved et måltid, har vi brug for både surt, salt, sødt og bittert, og de fleste af os kender nok følelsen af at have spist et måltid, hvor der ligesom “manglede noget”.

Har du ofte lyst til søde sager efter måltidet, så prøv at tilsætte dem TIL måltidet i stedet. Her får du en spidskålssalat med lakrids og chokolade, som min yndige assistent Maria elsker – selv er jeg mere vild med min rødbedesalat med chokolade fra Familiens low carb favoritter.

Ingredienser:

✩ ½ hoved spidskål
✩ 1 dl græskarkerner
✩ 10 gram 85 % chokolade

✩ 2 spsk. valnøddeolie
✩ 1/2 tsk. lakridspulver
✩ 2 spsk. citronsaft
✩ Lidt hvid balsamico
✩ Et drys vaniljepulver

Spidskålen snittes ultrafint – jeg bruger GEFUS kålskræller, der snitter endnu finere end min foodprocessor.
Græskarkernerne ristes, og chokoladen hakkes. Dressingen røres sammen og vendes med spidskålen, hvorefter græskarkerner og chokolade vendes i.

 

DSC05059

DSC05066