I sidste uge læste jeg et blogindlæg af sexologen Jakob Olrik med titlen Er jeg ikke andet end en flad mave.

Han mener, vi i dag tillægger pænt hår og flad mave uforholdsmæssigt meget værdi. Hvor vi for 20 år siden roste hinanden for at skrive digte og bygge skoler i Kenya, anerkender vi i dag hinanden for stram hud og faste baller.

 

Hans indlæg satte nogle tanker i gang hos mig.

Vores kroppe afspejler altid den måde, vi behandler os selv på. Føler vi os sunde, stærke og energiske, betyder det, at vi opfylder kroppens behov for sund mad, vand, søvn, afslapning, fysisk aktivitet, glæde og nydelse og så videre.

Derfor mener jeg absolut, at vi skal justere, hvis vi er overvægtige eller kan mærke at vores krop ikke fungerer optimalt.

 

Men mange mennesker har nærmest gjort det til et livsprojekt at være “på kur” og kæmpe mod et par overflødige kilo.

Fra mine klienter og deltagerne på mine forløb hører jeg meget ofte sætningen “jeg vil bare gerne af med de sidste 5 kilo”.

Den følelse har jeg også gået rundt med i mange år. Og det er gået op for mig, hvorfor jeg havde den følelse.

Krop og vægt er meget målbart. Og når vi mærker en utilfredshed eller en smerte i vores liv, er det en nem løsning at kaste os over et synligt og målbart projekt.

Vi tror, at vi bliver lykkelige af at tabe de sidste 5 kilo. At vi bliver lykkeligere, hvis vores krop ændrer sig.

Men jeg tror, at den fokus på de famøse 5 kilo er en måde at holde os selv nede på. De 5 kilo giver os retten til at kritisere os selv og være utilfredse.

Men i virkeligheden, skal vi lede efter lykken et helt andet sted end i spejlet og på badevægten.

At kæmpe mod kiloene er en metode vi bruger til at slippe for at håndtere den virkelige smerte i vores liv. At vi er alt for stressede på arbejdet, at vores parforhold er stendødt, at vi ikke kan rumme vores børns krav om omsorg og opmærksomhed.

Hvis vi dagligt gik rundt med lykkebobler i maven over vores fantastiske liv, ville en mavedelle eller en muffintop simpelthen ikke være vigtig. 

 

Så i stedet for at fokusere på de sidste 5 kilo og bruge masser af energi på kostplaner, træningsprogrammer og juicefaster, så spørg dig selv hvad der skal til for at skabe et liv, du elsker.

Hvad handler den virkelige smerte i dit liv om? Og hvad skal du justere for at komme tættere på det liv, du drømmer om? Det liv der gør dig så lykkelig at 5 kilo ikke længere har betydning?

 

Hver eneste dag når jeg står op, tænker jeg: I dag forpligter jeg mig til at at have en fantastisk dag. Og flere gange om dagen stopper jeg op og overvejer, hvad der skal til for at gøre den endnu mere fantastisk.

Det kan både være små ting som en lille te-pause, et tændt stearinlys, en blomst fra haven, en gåtur eller lidt strækøvelser. Eller det kan være større ting som opgaver jeg skal sige nej til eller uddelegere, behov jeg skal give udtryk for eller ting jeg skal bede om hjælp til.

Men hver eneste dag overvejer jeg, hvordan jeg kan gøre dagen endnu bedre og mere nydelsesfuld for mig selv. Og jo mere glæde og nydelse jeg tilføjer i mit liv, des mindre bekymrer jeg mig om, at min krop ikke er perfekt.

 

Har du kommentarer til mine overvejelser? Skriv endelig i kommentarfeltet nedenfor. Jeg elsker at høre fra dig!

Og del meget gerne indlægget, hvis du mener, andre kan have glæde af det.

 

IMG_5985

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter. 

Tilmeld dig lige hér.

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.