Få kærlig inspiration til sunde vaner, et liv i balance og en krop du elsker ‐ direkte i din indbakke

Test dig selv og find ud af, hvorfor din metode ikke virker

 

Er du “lemmingen”, “kontrolfreaken” eller “madøret”?

Nedenstående er naturligvis lidt af en generalisering og skal selvfølgelig tages med et gran salt. Måske er du en blanding af alle tre typer, eller måske kender du primært den ene type indgående.

Uanset hvilken af typerne, der beskriver dig, er der hjælp at hente.

 

“Lemmingen”

Lemmingen er altid med på den sidste nye trend. Hun har prøvet ALT! Syre-basekost, NUPO, suppekuren, detox, juicekure, palæo, LCHF, æggefaste, raw food, 5:2 faste og alt derimellem. 

Hendes bogreol bugner af livsstilsbøger, og hver gang en ny trend ser dagens lys, er hun den første til at afprøve den. Hendes omgangskreds har nærmest opgivet at holde rede på, hvad de kan servere, når hun er gæst, for hendes kostvaner skifter, som vinden blæser.

Hver gang hun hopper på en ny kur, føler hun sig helt overbevist om, at denne gang bliver lykkens gang i forhold til at slippe af med de overflødige kilo og fastholde de nye vaner.

De nye vaner holder dog kun, indtil hun hører om den næste trend. Så er hun videre.

Og de overflødige kilo bliver stædigt siddende på sidebenene.

 

Derfor taber denne type sig ikke

Lemmingen er 100 % i hovedet og mærker slet ikke sin krop. Hun giver faktisk ansvaret for sin kost, sin krop og sit liv til andre. 

Hun har endnu ikke indset, at hun er nødt til at begynde at mærke, hvad der foregår i hendes krop, før hun kan få de resultater, hun ønsker sig.

Eller måske har hun faktisk indset det, men er endnu ikke helt klar til at tage ansvaret.

Men for at få resultater er hun nødt til at give slip på drømmen om et “quick fix”. Hun må acceptere, at vægttab ikke handler om at finde den perfekte “kur” eller kostsammensætning, men om på længere sigt at lytte til sin krops signaler og opfylde dens behov.

I det øjeblik hun gør det, vil der ske mirakler for hende – både indvendig og udvendig.

 

Gode råd til denne type

Kan du genkende dig selv i “Lemmingen”, vil du få stor glæde af min bog Sunde vaner smuk figur.

I den får du alle de redskaber og gode råd, som du aldrig har fået i andre vægttabsbøger. Bogen hjælper dig både til en gang for alle at finde ud af, hvilken kostsammensætning der giver dig både mæthed, energi og vægttab og den giver dig mulighed for at arbejde med dine vaner, mønstre og overbevisninger.

Vil du arbejde endnu dybere, kan du have stor glæde af mit online vægttabsforløb, hvor du hele vejen har mig på sidelinjen til at coache, vejlede og hjælpe dig undervejs i processen.

 logo

“Kontrolfreaken”

Kontrolfreaken er den fødte planlægger. Hun elsker lister og skemaer, og hun er typen, der altid har en supersund madplan for hele ugen og bruger søndagen på at snitte, hakke og forberede ugens måltider. 

Udadtil virker hun som en kvinde, der har styr på sit liv, og andre misunder hende, at hun både har tid til træning og sund madlavning. Hun bliver ofte kaldt perfektionist – og hun tager det som en kompliment. Det er skønt at være perfekt!

Hun træffer virkelig mange gode, sunde valg, men der skal ikke mere end en enkelt småkage til, før hele læsset vælter.

Når hun ikke kan være perfekt, giver hun helt op. Så den ene småkage, hun spiste i et øjebliks svaghed, fører til fuldstændig kontroltab med både is, chokolade og pizza i massevis. Efterfulgt af dårlig samvittighed og følelsen af at have rygrad som en regnorm.

Ofte spiser hun helt til kvalmestadiet i en overbevisning om, at det er sidste gang, hun rører usunde sager. Fra i morgen er det slut!

Hendes motto er “op på hesten igen”.

 

Derfor taber denne type sig ikke

Kontrolfreaken kører rundt i en evig cirkel af skiftevis kontrol og kontroltab. Og for at bryde den cirkel er hun nødt til at slække på kontrollen.

Det største problem er typisk, at hun kører sig selv for hårdt. Hun træner for meget og spiser for lidt i håb om hurtige resultater, og det resulterer i, at hun faktisk modarbejder sin krop.

Så hun skal tænke meget mere langsigtet – og spise mere og træne mindre. Og hun skal arbejde med sin enten-eller-overbevisning.

Når hun behandler sin krop med kærlig omsorg i stedet for at pine og presse den, kan hun sagtens spise en dessert eller et stykke kage uden at gå “all in”, og så har hun skabt en livsstil, hvor hun ikke behøver at kontrollere og lide afsavn, men kan nyde sit liv.

 

Gode råd til denne type

Kan du genkende dig selv i “Kontrolfreaken”, vil du have glæde af min online workshop Selvkærligt vægttab. Der får du redskaber til at vende dit fokus fra at pine og plage din krop til kærlig omsorg for dig selv. Og det giver dig en samarbejdsvillig krop.

Du vil også have stor glæde af mit online vægttabsforløb, hvor du gør op med overbevisningen om, at du kan hade dig til en krop, du elsker. Du kan nemlig KUN elske dig til den!

 
logo

“Madøret”

Madøret tænker virkelig meget på mad. Allerede når hun rejser sig fra frokostbordet, begynder hun at glæde sig til aftensmaden. Hun føler sig sulten mere eller mindre hele tiden og faktisk er hun en lille smule bange for at blive (for) sulten. Hun kommer derfor ofte til at snacke en hel del mellem måltiderne. En pose mandler forsvinder nemt, uden at hun registrerer det.

Hun sætter pris på god mad, og hun er sandsynligvis en dygtig kok. Hun elsker at finde opskrifter og læse madblogs – måske er hun endda selv madblogger.

Hun er kvalitetsbevidst og hun spiser generelt sundt. Mad er kærlighed – både til hende selv og til hendes familie.

Hvis hun tager på ferie og giver sig selv lov til at “slippe tøjlerne” tager hun nemt 3-5 kilo på i løbet af en uge og kan ikke knappe sine bukser på vej hjem i flyet. Jul og nytår er også en evig udfordring for hende, og hun skal altid bruge januar på at kæmpe for at komme af med “jule-kiloene”.

 

Derfor taber denne type sig ikke

Denne type spiser simpelthen for meget. Hun er genetisk disponeret for stor appetit, og årsagen til, at hun er overvægtig, er helt fysiologisk.

For at tabe sig har hun brug for redskaber til at regulere sin appetit. F.eks. en kostsammensætning der giver optimal mæthed, fibertilskud og masser af væske. 

Hun skal være opmærksom på at få sovet tilstrækkeligt, og hun skal undgå kredsløbstræning i længere tid ad gangen – søvnmangel og langvarige træningspas vil nemlig øge hendes appetit.

Med redskaberne til appetitregulering i hånden vil hun have langt bedre forudsætninger for vægttab.

 

Gode råd til denne type

Kan du genkende dig selv i beskrivelsen af “Madøret”, vil du få glæde af min online workshop Styr appetitten. I den får du forklaringen på, hvorfor din appetit er større end godt er, og du får masser af tips og tricks til at regulere den uden at være konstant sulten.

En kostvejledning ud fra DNA kan også være til stor gavn, fordi den giver dig præcist svar på, hvilke gener der modarbejder dit vægttab, og hvordan du bedst håndterer dine medfødte udfordringer.

 
logo

 

Vil du have succes med dit vægttab?

 

Læs hvad jeg kan hjælpe dig med hér ->

 header3

 

Skal vi følges på de sociale medier?

 

Følg med på  Facebook, InstagramTwitter og Pinterest.

 

Få inspiration direkte i din indbakke

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, hvis du vil have kærlig inspiration til sunde vaner, et liv i balance og en krop du elsker – direkte i din indbakke.

 

Du tilmelder dig hér ->