Forleden dag var hele familien ude at plukke 8 kilo øko-jordbær på Ventegodtgaard. Mange blev spist, mange blev frosset ned til smoothies. Der blev også lavet en lækker jordbærtærte, og den sidste rest blev til denne marmelade. Jeg supplerede med hindbær, som jeg stjal i naboens have, mens de var på ferie.
Ingredienser (et stort glas):
500 gram bær (jeg brugte 150 gram hindbær og 350 gram jordbær)
1 dl Sukrin gold (eller tilsvarende sødemiddel)
Bær og sukrin koges op og koger i 5 minutter – smag til med eventuelt mere sødning. Skummet fjernes med en ske, og marmeladen hældes på et skoldet glas.
Eftersom marmeladen ikke er konserveret eller indeholder sukker, der også virker konserverende, er holdbarheden højst et par uger i køleskab.
Marmeladen blev selvfølgelig prøvesmagt på en portion pandekager.
Claus A
jul 22, 2021 -
hej jeg ville lige hører om du har været udefor at sukrin’en klumper når den bliver kold igen, lavede marmelade den anden dag, og anden dagen var det ligesom om sukrinen havde samlet sig i klumper.
Sofia
sep 9, 2021 -
Hej Claus
Hvis for stor en del af opskriften er Sukrin, kan den godt klumpe.
Så hvis du har en opskrift, der kræver meget sødning, som fx marmelade, er du nødt til at kombinere med et andet sødemiddel for at det bliver rigtig godt.
Hilsen Sofia