Morgenmaden grundlægger et stabilt blodsukker og modvirker energidyk og sukkertrang senere på eftermiddagen, men den skal naturligvis følges op af en god, sund og velsmagende frokost, der sikrer, at du også har energi til resten af dagen.

Sukkertrang efter aftensmaden kan sagtens skyldes, at du har sprunget morgenmaden eller frokosten over og dermed har skubbet dit blodsukker ud af balance.

 

For mange danskere er frokosten et måltid, der bliver groft underprioriteret. Nogle er så heldige at have en form for kantineordning på deres arbejdsplads, så de får lækker, varieret kost hver dag. Men de færreste af os er så heldige, og vi skal derfor selv gøre en indsats for at sammensætte et lækkert måltid.

Mange kigger ind i køleskabet om morgenen og ender med en frokost bestående af en bolle, et æble og en håndfuld mandler – og på en god dag en frikadelle. Og det er den sikre vej til et stop hos bageren på vej hjem fra arbejde.

 

Lækker og sund frokost hver dag på 30 minutter om ugen

 

Jeg kan lige så godt afsløre, at det tip, jeg nu vil give dig, kræver forberedelse. Til gengæld kræver det kun 15 minutters arbejdsindsats to gange om ugen for at sikre en sund og velsmagende frokost.

 

Frokost på glas!

 

Du tager 3 høje syltetøjsglas. Nederst i glassene lægger du de fugtige ingredienser. Det kan være pesto, dressing, olie, oliven, syltede ingredienser og lignende. Derefter lægger du kød- og stivelse. Det kan være tun, røget laks, kyllingestykker eller lignende. Og stivelsesdelen kan være quinoa, kikærter, linser, bønner, kartofler i tern, pastaskruer etc.

Dernæst fylder du “hårde” grøntsager i glasset. Det kan være cherrytomater, asparges, bønner, snittet kål og revne gulerødder. altså de typer af grøntsager der godt kan tåle lidt fugt. Dernæst kommer turen til bladgrønt, f.eks. spinat, salat, ruccola og øverst kan du lægge lidt bær, nødder og anden topping.

 

Når du “pakker” din salat på den måde, kan den holde sig 3-4 dage i køleskabet, og du kan således tilberede frokost til hele ugen med et kvarters investering søndag og onsdag. Det kræver kun, at du har indkøbt ingredienserne på forhånd.

 

I mine glas, som ses på billedet nedenfor, ligger kogt quinoa vendt med balsamicoeddike, tørrede tranebær, røget laks, snittet rødkål, revne gulerødder og øverst en færdig salatblanding. Det tog højst 10 minutter at lave, mens jeg alligevel lavede aftensmad.

Jeg bruger oftest rester fra aftensmaden, så har vi fået ris, bruger jeg lidt af dem til salaten, og steger vi kylling, tager jeg lidt fra af det. En dåse kikærter og et glas pesto er godt altid at have i reserve, og pift op med en håndfuld mandler og lidt rosiner, så du får masser af forskellige smagsindtryk i salaten.

 

 

Har du brug for lidt ekstra tilbehør til salaten, så prøv det glutenfri havreknækbrød eller de lækre glutenfri boller.

 

Mine to yndlingsdressinger er den skønne pesto med mandler og basilikum eller dip med ærter og mandler.

 

Har du brug for noget sødt, så prøv mine sunde myslibarer

 

sunde myslibarer

 

Og husk endelig, at det er helt normalt at have brug for et regulært måltid igen ved 15-16-tiden, hvis du har spist morgenmad klokken 7 og frokost klokken 11.30.  Især hvis du først spiser aftensmad klokken 19.

Lyt til din krop og tænk på dine måltider som en kærlighedserklæring til dig selv.

 

Hvad elsker du til frokost?

 

Kærligst

Skærmbillede 2018-12-04 kl. 10.16.09

 

 

 

 

 

Vil du have mere inspiration til alle dagens måltider?

 

Eller måske til at få indarbejdet sunde, holdbare vaner på en selvkærlig og nærende måde?

Mit populære onlineforløb giver dig alle redskaberne i 7 nemme trin OG lækre e-bøger med ekstra opskrifter til måde morgenmad, frokost og aftensmad. Ud over et elektronisk eksemplar af min bog Sunde vaner Smuk figur, får du også en kæmpe værktøjskasse af manualer, lydfiler, e-bøger m.m., der støtter din proces og giver dig mulighed for at arbejde endnu dybere.

 

Du betaler kun 495 kroner for alt materialet!

 

Fortæl mig alt om forløbet ->

 

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du modtager inspiration fra mig til et liv og en krop i balance.

Du tilmelder dig hér ->