De sidste måneder har været hæsblæsende med både flytning og nyt job. Der er ingen tvivl om, at jeg også har “flyttet” mig, så jeg har ikke været helt sikker på, hvad jeg egentlig har haft lyst til at dele hér på bloggen, og så har det været lettere at lade være.

Vores flytning fra en murermestervilla med 180 m2 gulvplads til en lejlighed på 82 m2 på indre Østerbro har gjort mig meget fokuseret på minimalisme.

Allerede i 2017 besluttede jeg at tage et helt år uden shopping. Og jeg er på ingen måde typen, der har mange ting. Men det at have mindre plads har gjort mig endnu mere opmærksom på, at jeg kun skal omgive mig med ting, jeg elsker.

Det gælder ikke bare møbler, tøj og nips, men også madvarer, rengøringsmidler og produkter til personlig pleje. Jo færre ting man har, des kortere tid behøver man at bruge på oprydning og rengøring. Og jo færre ting, man køber, des færre penge behøver man.

På den måde kan man i stedet købe sig tid. Enten fordi man simpelthen har råd til at arbejde mindre, eller fordi man investerer sine penge og på et senere tidspunkt kan begynde at bruge af afkastet.

Jeg er ikke økonomisk rådgiver, så den slags skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg nyder blot at bruge langt mindre tid på oprydning, rengøring og vedligeholdelse. Jeg har jo ikke kun fået 100 m2 mindre bolig – jeg har også fået en have og et hjemmeboende barn mindre, og det kan tydeligt mærkes.

Bæredygtighed og minimalisme vil jeg rigtig gerne skrive lidt mere om. Jeg vil gerne dele en masse af mine tips til at forbruge mindre uden at gå på kompromis med hverken luksus eller lækkerhed, og jeg vil gerne skrive mere om at undgå parfume, hormonforstyrrende stoffer og uønsket kemi i både rengøringsmidler og produkter til personlig pleje.

Når vi træffer uhensigtsmæssige valg i forhold til vores kost og sundhed, skyldes det ofte stress og manglende overskud. Og det hænger tæt sammen med, at vi er overvældede af en livsstil, hvor vi har alt for travlt med at tjene penge til at opretholde vores forbrug, samtidig med at vi skal vedligeholde alle de ting, vi ejer i forvejen.

Jeg vil selvfølgelig stadig dele opskrifter og tips til kost og sundhed, men det vil formentlig få et lille twist.

Jeg vil nemlig også gerne dele tips og tricks til at bruge æteriske olier som et middel til sundhed, vitalitet og både fysisk og psykisk velbefindende.

Måske har du allerede hørt om de virkningsfulde olier. Måske har du hørt så meget om dem, at du lige nu bliver lidt træt og tænker: “Ikke også hende” (men hæng lige på alligevel). Måske har du endnu ikke hørt om dem.

Olierne er udvundet fra planters rødder, stængler, blade og blomster, og når vi indtager dem, indtager vi så at sige plantens eget immunforsvar. Derfor kan vi opnå markante fysiske og psykiske forbedringer ved brug af olierne.

Jeg har brugt æteriske olier det sidste år, og det har især betydet en markant forbedring af mit immunforsvar. Min søn har haft en inflammationsskade i sit knæ, som til min overraskelse forsvandt efter ganske kort tid med påsmøring af olierne. Og jeg har masser af andre eksempler på oliernes virkning.

Ofte bliver æteriske oliers egenskaber beskrevet som “magiske”, men der er intet som helst magisk ved dem. Lige så vel som saften fra opiumsvalmuens kapsler indeholder morfin, indeholder andre planter stoffer med andre typer egenskaber. Og deres virkning er ganske veldokumenteret i forskellige videnskablige studier.

Olierne har givet mig mit eget lille husapotek, som jeg kan ty til, når jeg har hovedpine eller ondt i halsen, når jeg føler mig stresset, eller når jeg ikke kan sove.

Så fremover vil jeg dele både sunde opskrifter, der indeholder de terapeutiske olier, og jeg vil dele andre tips til, hvordan du bruger olierne til at booste din sundhed og dit velbefindende. Og jeg vil lægge mig i selen for at linke til videnskabelig litteratur, så du ikke kun skal tro mig på mit ord, men kan lytte til forskerne i stedet.

Du kan købe æteriske olier i helsekostforretninger eller på forskellige hjemmesider, men vær kritisk, når du køber, så du sikrer dig, at kvaliteten er i orden.

Sofahjørnet i vores nye hjem

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->