Jeg plejer at sige, at den optimale morgenmad er et måltid, der holder dig frisk, glad og energisk hele dagen og forhindrer dit blodsukker i at dykke, så du ender med sukkertrang og manglende energi om eftermiddagen.

Det stabile blodsukker øger nemlig sandsynligheden for, at du træffer fornuftige ernæringsmæssige valg resten af dagen – også efter aftensmaden. Det vil sige, at årsagen til sukkertrang både om eftermiddagen og om aftenen meget vel kan skyldes en morgenmad, der ikke holder dit blodsukker helt stabilt.

Til dig der har store problemer med sukkertrang og svingende blodsukker, vil jeg varmt anbefale den protein- og fedtholdige morgenmad, der består af f.eks. æg i forskellige udgaver suppleret med grøntsager. Men lider du ikke af kæmpe blodsukkerudsving, kan du godt eksperimentere med andre typer morgenmad.

 

Tre lækre bud på nem og sund morgenmad

 

For tiden har jeg tre favoritter, når jeg skal have nem og hurtig morgenmad (som vi alle ved, at jeg tidligst spiser ved 10-tiden – jeg er nemlig ikke sulten, lige når jeg vågner).

 

Overnight oats er en rå grød, der har stået i køleskabet natten over. Havregryn indeholder stoffet fytin, der binder mineraler som jern, zink og magnesium, så de ikke optages i kroppen. Iblødsætning af havregrynene er med til at nedbryde fytin, så du lettere optager næringsstofferne. Den rå grød mætter længe og smager fantastisk toppet med frisk frugt.

 

Find opskriften på overnight oats hér ->

 

En greeniebowl minder om greenien, men er tykkere i konsistensen, så den spises med ske. Den bugner af både fibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter fra alle grøntsagerne, og den kan toppes med lækre nødder og bær og andet drys. Er du blevet lidt træt af greenien, er bowlen et fint alternativt.

Jo mindre frugt du bruger, des mere skånsom er bowlen mod dit blodsukker.

 

Find opskriften på greeniebowl hér ->

 

Chiagrød med vanilje er nærmest en dessert. Chiafrø indeholder masser af de supersunde omega3-fedtsyrer og masser af antioxidanter. Nå de blandes med væske, svulmer de op og bliver til en gele, der mætter godt og stabiliserer dit blodsukker.

Grøden skal trække et par timer, men kan sagtens klargøres aftenen i forvejen, så den er klar, når du står op.

 

Find opskriften på chiagrød med vanilje hér ->

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

 

Kærligst

Skærmbillede 2018-12-04 kl. 10.16.09

 

 

chiagrød 

Mere inspiration?

Se alle mine produkter hér ->

 

Online vægttabsforløb – start når det passer dig!

Mit populære online vægttabsforløb er nu til salg som “selvstudium”. Det betyder, at du kan starte præcis når det passer dig og gennemgå alt det værdifulde materiale i dit eget tempo.

Du sparer 80 % på forløbet, der giver dig et liv i balance og en krop, du elsker.

Læs alt om forløbet og tilmeld dig hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du modtager inspiration fra mig til et liv og en krop i balance.

Du tilmelder dig hér ->