Dette indlæg har været et stykke tid undervejs.
Det er flere uger siden, mine stakkels følgere på Instagram blev præsenteret for et billede af denne lækre sag, og de har måtte vente længe på opskriften, men her kommer den endelig.
En raw (ikke low carb) bund med topping af fyldig chokolademousse lavet på kokosmælk. Det var i sandhed en lækker sag!
Ingredienser:
250 gram tørrede dadler (eller friske)
200 gram valnødder
Dadler og nødder køres til en ensartet masse i blender eller foodprocessor. Massen trykkes ud i en form svarende til 22 cm i diameter.
Mousse:
1 dåse fuldfed kokosmælk
1/2 dl sukrin gold
Evt. lidt reven appelsinskal
150 gram 85% chokolade (eller mere)
2 blade husblas
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Kokosmælk koges op med sukrin, vaniljepulver og reven appelsinskal (hvis man er helt raw, opvarmer man kun til 42 grader).
Når massen koger, tages den af varmen. Chokoladen brækkes i mindre stykker og røres i. Massen afkøler lidt, hvorefter vandet vrides af husblassen, og denne røres i.
Moussen hældes over bunden, og kagen står mindst 4 timer på køl, så moussen kan sætte sig.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.