Banankage er lækkert! Chokoladekage er lækkert! Og Choko banankage har vist sig at være dobbelt lækkert.
Så prøv denne opskrift – eller gem den til du har et par overmodne bananer i overskud.


- 100 gram smeltet smør
- 125 gram sukrin gold
- 3 æg
- 50 gram fedtreduceret kokosmel (eller andet fedtreduceret mel)
- 2 spsk. Fiberhusk
- 6 spsk. kakao
- 2 tsk. bagepulver
- 2 mosede bananer
- Alle ingredienser blendes sammen og dejen hældes i en form svarende til 20 cm i diameter beklædt med bagepapir og bages cirka 35 minutter ved 180 grader. Stik i kagen med en kødnål, så du sikrer dig, at den er gennembagt.
Hvis du ikke er til banankage med chokolade, så se mine andre kageopskrifter.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Line H
aug 18, 2014 -
Sjovt du siger det, jeg har begge dine bøger liggende derhjemme – lånt på biblioteket 😉 Men jeg skal helt sikkert investere i dem på et senere tidspunkt for jeg har haft stor glæde af dem begge allerede!
Jeg skal også helt sikkert prøve denne kage. Nam!
Tatjana
aug 18, 2014 -
Jeg låner også tit kogebøger på biblioteket – og så køber jeg dem, jeg ikke vil af med 🙂
Dejligt at høre, at du har haft glæde af bøgerne!
Kærlig hilsen Tatjana
Malene
aug 19, 2014 -
Hej
Er det gul eller grøn husk du har brugt? Og kan sukrin erstattes af andet eller giver det noget til konsistensen? Mvh. Malene
Tatjana
aug 19, 2014 -
Hej Malene,
Fiberhusk er den gule pakke 🙂
Sukrin kan godt erstattes af andre sødemidler med samme volumen.
Kærlig hilsen Tatjana
Lonnie
okt 7, 2014 -
Hvis man bruger fedtreduceret mandelmel vil det så ikke ændre på konsistensen? Kender kun alm kokosmel og det suger en del mere end mandelmel gør…
Tatjana
okt 7, 2014 -
De fedtreducerede meltyper kan erstatte hinanden, så det vil give nogenlunde samme resultat. Du kan altså roligt skifte det ud 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lonnie
okt 7, 2014 -
Fedt tak for det hurtige feedback – så har jeg alt hvad der skal bruges til kage i aften 🙂
Johanne
nov 18, 2014 -
Kan jeg bruge alm. mandelmel. Har noget fra et andet mærke og der står ikke noget om fedtreduceret. Mvh Johanne
Tatjana
nov 20, 2014 -
Det ville jeg ikke turde – du kan risikere, at kagen får konsistens som en æggestand!
Læs mere om, hvor stor forskellen på mandelmel og fedtreduceret mandelmel er lige hér: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Kærlig hilsen Tatjana
Michelle
dec 2, 2014 -
ser lækkert ud
Tatjana
dec 3, 2014 -
Den er også vildt lækker!
Kan godt anbefales 🙂
Michelle
dec 3, 2014 -
Kan man godt bruge den grønne husk istedet for den gule?
Det er nemlig lige den jeg har i huset 😉
Tatjana
dec 4, 2014 -
Jeps! Så skal du bare bruge dobbelt mængde 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Julie
jan 26, 2015 -
hvor køber man fedtreduceret kokosmel? 🙂
Sofia
jan 27, 2015 -
I Matas eller (net)helsekosten – hvis du kigger under fanen Ingredienser, finder du en oversigt over alle de ingredienser, jeg bruger i opskrifterne. Der kan du altid se, hvor du kan fremskaffe dem.
Kærligst Sofia
Tina
jan 28, 2015 -
Er så dårlig til at bage og mine erfaringer med lchf kage og brød er endnu værre men tror jeg vover mig ud i denne her
Sofia
jan 29, 2015 -
Den er god, så den bør du bestemt kaste dig ud i!
Læs eventuelt dette indlæg først: http://sofiasommer.dk/mel-med-mere-kikser-dit-low-carb-bagvaerk/
Så undgår du i hvert fald de mest almindelige fejltagelser, begynder-bagere typisk begår 🙂
Lad mig endelig høre om resultatet!
Kærligst Sofia
Astrid
feb 4, 2015 -
Har lige sat kagen i ovnen, og nu skriver du “hælde kagen i formen” min blev utrolig tyk og har endda kommet en ekstra most banan i da jeg synes det var alt for tyk, det var som en tung masse, og så synes jeg godt nok det var utrolig dyrt at handle ind til den her kage!!
Sofia
feb 5, 2015 -
Konsistensen kan godt variere lidt alt efter æggenes størrelse og typen af mel. Jeg håber, din kage endte med at blive god 🙂
Og ja, produkterne er desværre ret kostbare.
Kærligst Sofia
carina
mar 21, 2015 -
Denne kage er FANTASTISK. Og min kæreste er blevet helt hooked 😉
kender du næringsindholdet/energifordelingen i denne portion? seminar tæller kalorier pt så det ville være dejligt at vide 🙂
Sofia
mar 23, 2015 -
Det er jeg glad for at høre 🙂
Jeg har desværre ikke energiberegnet opskriften.
Kærligst Sofia
Mille
aug 1, 2015 -
Har lige bagt den og den er genial! Tak for alle dine gode opskrifter og inspiration!
Sofia
aug 4, 2015 -
Tusind tak for tilbagemeldingen, Mille!
Det er jeg meget glad for at høre 🙂
Kærligst Sofia
Eva
okt 21, 2015 -
Har du prøvet at lave den som muffins?
Venligst, Eva
Sofia
okt 21, 2015 -
Det kan man sagtens. Start med at bage dem 12-15 minutter og forløng bagetiden, hvis ikke de er gennembagte 🙂
Kærligst Sofia
Gaby
nov 6, 2015 -
Har lige bagt denne kage og Mums den er fantastisk 🙂 kan den mon fryses ?
God weekend
Hilsen Gaby
Sofia
nov 9, 2015 -
Kære Gaby,
Hvor skønt at høre, at kagen faldt i din smag 🙂
Den kan sagtens fryses!
Kærligst Sofia
Sonja
okt 26, 2018 -
Den blev vanvittig lækker. Synes dog også som en anden har kommenteret at dejen blev meget meget tyk og jeg kunne slet ikke jævne den pænt ud i formen.
Næste gang skal jeg finde på noget lækkert at putte oven på ?
Sofia
nov 2, 2018 -
Hvor dejligt, at kagen faldt i den smag.
Kærligst Sofia
Heidi
mar 3, 2020 -
Hej Sofia
Kan jeg erstatte Sukrin med Perfekt Fit?
På forhånd tak
Vh Heidi
Sofia
mar 11, 2020 -
Jeg kender slet ikke Perfekt Fit, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med 🙂