Forleden dag trængte jeg til chokolade, og hvad var mere nærliggende end at bladre lidt i min kogebog Low carb lækkerier for at finde en egnet opskrift. Det blev til en helt ny kombination med toffee og peanut – jeg er vild med kombinationen af det salte og det søde.
Jeg brugte en portion af grundopskriften til chokolade (som selvfølgelig kan erstattes med 100 gram almindelig 86 % chokolade), en portion toffee samt peanutbutter. I tilfælde af, at du endnu ikke har fået fingre i bogen, får du toffee-opskriften her:
Ingredienser:
4 spsk. kokosolie
2 spsk. lucumapulver (giver karamelsmagen)
1 tsk. vaniljepulver
4 spsk. sødning á la sukrin (gold)
Ingredienserne smeltes forsigtigt sammen i en lille gryde.
Halvdelen af den flydende chokolade hældes i små forme, der fryses, til chokoladen er stivnet. Derefter lægges toffeelaget på chokoladen, og der fryses igen. Afslutningsvis lægges peanutbutter, og det hele dækkes med resten af chokoladen, der fryses – eller stilles i køleskabet, hvis du er et tålmodigt menneske.
Fortvivl ikke, hvis ikke du ligger inde med lucumapulver – chokolade med peanutbutterfyld smager også fantastisk!
Er du endnu ikke ejer af min kogebog Low carb lækkerier, der indeholder 88 opskrifter på brød, kage, morgenmad, chokolade, konfekt og andre lækkerier? Du kan bestille et eksemplar med en hilsen fra mig til 230 kroner inklusiv porto lige hér. Du kan også købe bogen hos Saxo til en billigere penge – bestil den hér.
Henriette
apr 14, 2014 -
Hej! Kan der bruges andet end sukrin og hvor meget ? Jeg kan nemlig ikke tåle det… 🙁
Henriette
Tatjana
apr 15, 2014 -
Hej Henriette,
I chokolade kan du bruge alle slags sødemidler – og det betyder ikke noget, om de har samme volumen som sukrin. Hvis du bager kager, skal du være opmærksom på, at det sødemiddel du vælger, skal have samme volumen som sukrin – ellers kommer der til at mangle fylde i kagen.
Kærlig hilsen Tatjana
Henriette
apr 15, 2014 -
Tusind tak for svaret!
Har du en god ide til hvad det kan erstattes med i denne opskrift og hvor meget jeg skal bruge af det – når jeg stadig gerne vil holde dem lowcarb ?
Tatjana
apr 15, 2014 -
Altså, mange sværger jo til stevia, men jeg synes bismagen er meget kraftig, så jeg kan ikke rigtigt lide det. Agavesirup indeholder en del flere kalorier, men har et ret lavt glykæmisk indeks. Desuden skal det omsættes i leveren, hvilket betyder, at det (som alkohol) skal indtages med måde.
Eventuelt kan du bruge en blanding af agavesirup og stevia.
Kærlig hilsen Tatjana
Rikke
okt 30, 2014 -
Nu har jeg endelig fået købt noget lucuma pulver, fordi jeg gerne ville lave denne opskrift, men jeg må gøre noget helt forkert, fordi det smager afskyeligt og slet ikke af karamel. Kunne mit lucuma pulver evt. være for gammel? Der står ellers, at det kan holde til 2016.
Jeg følger din side med stor begejstring, fantastiske opskrifter. Skal helt bestemt også købe dine bøger.
Tatjana
okt 31, 2014 -
Det aner jeg ikke, Rikke!
Hvordan smager pulveret i sig selv? Det skal smage sødt og lidt karamelagtigt…
Og tak for de pæne ord 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Christiane
nov 6, 2014 -
Hej Tatjana,
Lyder som himlen, denne opskrift ;-). Er den bedst med creamy eller crunchy peanutbutter?
Kh Christiane
Tatjana
nov 7, 2014 -
Jeg bruger altid crunchy, fordi jeg godt kan lide lidt bid :-
Kærlig hilsen Tatjana