Forleden dag trængte jeg til chokolade, og hvad var mere nærliggende end at bladre lidt i min kogebog Low carb lækkerier for at finde en egnet opskrift. Det blev til en helt ny kombination med toffee og peanut – jeg er vild med kombinationen af det salte og det søde.

Jeg brugte en portion af grundopskriften til chokolade (som selvfølgelig kan erstattes med 100 gram almindelig 86 % chokolade), en portion toffee samt peanutbutter. I tilfælde af, at du endnu ikke har fået fingre i bogen, får du toffee-opskriften her:

 

Ingredienser:

4 spsk. kokosolie

2 spsk. lucumapulver (giver karamelsmagen)

1 tsk. vaniljepulver

4 spsk. sødning á la sukrin (gold)

 

Ingredienserne smeltes forsigtigt sammen i en lille gryde.

 

Halvdelen af den flydende chokolade hældes i små forme, der fryses, til chokoladen er stivnet. Derefter lægges toffeelaget på chokoladen, og der fryses igen. Afslutningsvis lægges peanutbutter, og det hele dækkes med resten af chokoladen, der fryses – eller stilles i køleskabet, hvis du er et tålmodigt menneske.

 

Fortvivl ikke, hvis ikke du ligger inde med lucumapulver – chokolade med peanutbutterfyld smager også fantastisk!

 

 

 

Er du endnu ikke ejer af min kogebog Low carb lækkerier, der indeholder 88 opskrifter på brød, kage, morgenmad, chokolade, konfekt og andre lækkerier? Du kan bestille et eksemplar med en hilsen fra mig til 230 kroner inklusiv porto lige hér. Du kan også købe bogen hos Saxo til en billigere penge – bestil den hér.