Jeg har planer om at leve meget sundt den næste måned! Så sundt at nogle vil synes, jeg er irriterende.
Okay, det er der måske allerede nogle, der synes… Men ligefrem så sundt at andre sunde vil synes, jeg er irriterende. Svinsk sund. Ja ja, I har fanget den, ikke?
I denne måned har familien fejret flere fødselsdage, og når man regner det løse med, har der bare været for mange dage, hvor kostprogrammet er skredet.
Dertil kommer, at pandekager og muffins (på æg og proteinpulver – bevares) har været lidt for fast på morgenmenuen – og indimellem frokostmenuen – så de har optaget pladsen for kød og grøntsager.
De grønne juicer er gledet lidt i baggrunden til fordel for smoothies på bær og kokosmælk. Det er ikke fordi, jeg har levet decideret usundt, men jeg er kommet lidt bort fra nogle af mine tidligere gode vaner.
Jeg er kort sagt havnet i, hvad der indimellem sker for os alle, at virkeligheden har trængt sig på.
Og i sådan en situation er jeg “alt eller intet”-typen. “Lidt-ad-gangen”-typen ville starte med at ændre på morgenmaden, derefter tilføje den grønne juice o.s.v. Sådan er jeg ikke. Jeg tager det hele på en gang, og så slækker jeg sidenhen lidt på kravene.
Således startede jeg dagen med at presse en juice af tre små squash, tre små rødbeder, lidt glaskål og tre sure æbler. Jeg tog pulpen fra til brødbagning og pressede derefter citron og ingefær i juicen.
Der kom 500 gram fin pulp ud af presningen, som jeg bagte til et fladt pulpbrød. Og her er vi altså nærmest ude i et ad libitum brød, der stort set er lavet af æg og grøntsagsfibre, så er du en af dem, der nemt får spist for meget brød, er dette din nye opskrift. Fibrene mætter godt og er gode for fordøjelsen.
Både squash og rødbeder er milde og søde i smagen – jeg er ikke selv vild med spinat og andet bladgrønt i pulpbrødet, da det kommer til at smage for “græsagtigt”, men det er jo smag og behag.
- 500 gram grøntsagspulp
- 4 æg
- 100 gram kværnede sesamfrø og hørfrø
- 100 gram hele sesamfrø og hørfrø
- 2 spsk. Fiberhusk
- 2 spsk. olie
- 2 tsk. salt
- Alle ingredienserne røres sammen.
- Hvis dejen er for tør tilsættes lidt vand.
- Er den for våd tilsættes lidt ekstra frø.
- Dejen bredes med hænderne ud på to bageplader og bages ved 200 grader i cirka 20 minutter til de er brune, og kanten er sprød.
- Brødet smager dejligt med et spejlæg på!
Har du brug for inspiration til at komme i gang med en sundere livsstil?
Så se nærmere på mit online vægttabsforløb spækket med alle de redskaber, du behøver for at ændre livsstil – og fastholde den!
Læs mere om forløbet og tilmeld dig lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Louise Petersen
apr 17, 2015 -
Jeg har ikke en juicepresser. Kan jeg bruge revne grøntsager i denne opskrift og i de andre hvor du bruger pulp ? Og evt. ændre noget i opskriften !
Sofia
apr 20, 2015 -
Ja, det kan du sagtens. De revne grøntsager indeholder typisk lidt mere væske, så jeg ville tilsætte lidt ekstra fedtreduceret mel.
Kærligst Sofia
Rikke
apr 22, 2015 -
Er det 100 gr kværnede sesam og 100 gr kværnede hørfrø eller 50 gr af hver?
Mvh Rikke
Sofia
apr 24, 2015 -
Det er 100 gram i alt – så kan du blande, som det passer dig 🙂
Kærligst Sofia
Line H
jun 7, 2015 -
Hej Sofia,
jeg har mit første puplbrød i ovnen lige nu, efter din opskrift her. Glæder mig til at se hvordan det bliver 🙂
Vil lige høre, hvordan opbevarer du det? Hvor længe holder det sig godt, og kan det fryses?
Sofia
jun 9, 2015 -
Hej Line,
Det kan sagtens fryses. Jeg opbevarer det på køl en dag eller to og kommer resten i fryseren. Jeg kan bedst lide det, når det lige bliver ristet en smule, så det er lunt.
Jeg håber, du kan lide det 🙂
Kærligst Sofia
Pia Adeler-Bjarnø
okt 12, 2017 -
Hej Sofia. Så har jeg prøvet mit første pulpbrød ?. Jeg kan ikke forstå det skal på to plader, mine blev ikke så tykke som dine ser ud på billedet ? Hvis det er to plader skal det så ikke være varmluft og hvis er det så stadig 200 gr?
Tak for en fin opskrift
Pia
Sofia
okt 17, 2017 -
Der kan være individuelle forskelle på alt fra størrelsen på et dl-mål til ovnens temperatur, så tilpas endelig opskriften, så den passer til det, du lige står med i hænderne 🙂
Man siger, at varmluft generelt er lidt varmere end almindelig ovn, så skru eventuelt ned til 180 grader. Jeg bager altid på 200 grader, uanset om det er varmluft eller ej 🙂
Kærligst Sofia