Disse små kager af bærmousse på marcipanbund blev et stort hit herhjemme.
Den faste læser vil vide, at jeg elsker marcipan (og nougat). Men jeg elsker også at kværne lidt mandler og blande med lidt honning, piske lidt fløde og blande med friske bær og give mine børn en velsmagende dessert fyldt med vitaminer og fibre.
Og her stopper så idyllen, for lidt sødemiddel og mandelessens er der jo i marcipanen, men opskriften kommer her:
- 100 gram mandler
- 1-2 æggehvider
- 2 dråber mandelessens (Urtegaarden)
- 2 spsk. sukrin gold
- 1 dl piskefløde
- 3 spsk. sukrinmelis
- 1/2 tsk. vanilje
- 2 dl friske bær (f.eks. brombær)
- Mandlerne smuttes evt. og males til fint mel, hvorefter de blandes med resten af ingredienserne.
- Massen fordeles i bunden af små forme (eller en stor), hvor de bages cirka 12 minutter ved 180 grader.
- Fløden piskes til skum med sukrin og vanilje, hvorefter den blandes med bærrene.
- Når bundene er afkølet, fordeles massen over dem og stilles koldt til servering.
- Som det ses på billedet, glemte jeg mine i fryseren, men de blev fine igen efter optøning.
Vil du have flere lækre opskrifter på kager og desserter? Så se nærmere på min kogebog Low carb lækkerier eller se alle de gratis opskrifter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.