Mandelmacarons er en festlig og lækker dessert.
De små mandelmacarons har bedst af at stå på køl natten over, så cremen kan sætte sig.
- 135 gram mandler
- 1/2 dl sukrinmelis
- 3 dråber mandelessens (Urtegaarden)
- 1 tsk. bagepulver
- 3 æggehvider
- 2 æggeblommer
- 4 spsk. sukrin
- 1/2 dl piskefløde
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 50 gram smør
- 2dl fløde pisket til skum
- 1 spsk. rødbedesaft (eller frugtfarve)
- Mandlerne skoldes, smuttes og males til fint mel sammen med sukrinmelis og bagepulver.
- Æggehviderne piskes helt stive og blandes med mandelessens samt de tørre ingredienser.
- Dejen sættes på bagepapir i små toppe med sprøjtepose (eller frysepose med hul i hjørnet) og bages i 20-25 minutter ved 150 grader og afkøles.
- Æggeblommer, sukrin, piskefløde og vanilje koges op i en gryde under omrøring, til det bliver meget tykt. Derefter afkøles det helt, før det blandes med flødeskum og rødbede. Cremen har bedst af at stå i køleskabet natten over, men kan også nøjes med et par timer i fryseren.
- Cremen sprøjtes (eller lægges med en ske) mellem to kager. Kagerne stilles i køleskab et par timer eller natten over, så cremen bliver fast.
Flere opskrifter på lækre, sunde desserter? Se opskriftsarkivet.
Opskriften på lækre chokolademacarons finder du i min kogebog Low carb lækkerier, der er fyldt med lækre opskrifter på brød, kage, desserter og andet guf.
Vil du høre mere fra mig?
Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Jette Friis Lysgaard
jun 10, 2014 -
Hej,
Ville man kunne farve den lyse dej med pastafarver og dermed få pastelfarver??
Venlig hilsen
Jette
Tatjana
jun 11, 2014 -
Jeg kender ikke pastafarver, men prøv endelig – lad mig høre om resultatet 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Tine
aug 9, 2014 -
Hej Tatjana 🙂 Skal man spise dem direkte fra køleskabet eller tror du, de lan holde sig ude lidt ude at blive bløde/snaskede?
Tatjana
aug 11, 2014 -
De burde bestemt kunne holde sig på kagebordet ved stuetemperatur 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Ellen
aug 28, 2014 -
Hej:)
Kan jeg bruge mandelmel i stedet for selv at lave det?
Tatjana
aug 28, 2014 -
Ja, men til denne opskrift skal det så IKKE været fedtreduceret mandelmel, men mandelmel der bare er lavet af malede mandler 🙂
Kærlig hilsen Tatjana