Måske havde nogle af jer fornøjelsen af at se min æggelatte i Go’aften Danmark i går, og I skal ikke snydes for opskriften.
Æggelatten indeholder protein og fedtstof til at holde blodsukkeret stabilt – for mit vedkommende hen på eftermiddagen, når jeg trænger til lidt ny energi, men mange bruger den også som morgenmåltid.
Den originale er uden kakao og sødning, men jeg synes, den søde udgave får karakter af en lækkerbisken.
Jeg tror, alle vi, som drikker æggelatte, lige har skullet tage en dyb indånding og overvinde vores frygt for at drikke rå æg, men som On the go fitness så præcist beskriver det: “You need this in your life”!
- 2 hele æg
- 2 spsk. kokosolie
- 1 spsk. kakao
- 1 spsk. sukrin gold (eller tilsvarende)
- 5 dl stærk, kogende varm kaffe
- Æg, kokosolie, kakao og sukrin blendes med håndblenderen, hvorefter kaffen hældes i og blendes med.
Og så kan man jo altid bruge lidt tid på at analysere sine egne spisemønstre. Når jeg skal præstere, uanset om det er TV-optræden, foredrag, workshop eller eksamen, går jeg rundt i en rus af adrenalin op til eventen.
Adrenalin dæmper sulten, så jeg er ret speedet og INGEN appetit har – det tror jeg, mange kender.
Når min præstation så er vel overstået, har jeg lavt blodsukker (det havde jeg også før, men det blev overdøvet), er sulten og har i øvrigt brug for at “komme ned” igen. Tilsammen giver de ting mig en glubbende appetit og ekstra trang til søde sager.
Ud over at være opmærksom på mønstrene og være klar over, hvad der i virkeligheden foregår, kan det også være en god idé at have en fornuftig erstatning i baghånden, så det ikke løber helt af sporet.
Ud over et fornuftigt aftensmåltid, da jeg kom hjem, havde jeg også et stykke æbletærte klar, så jeg ikke risikerede at ende på tanken eller i børnenes figenstænger.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
Maria
nov 7, 2013 -
Jeg så dig godt i går – hvor var du sød! – skønt at se dig sådan “live” 🙂
jeg har endnu ikke fået prøvet æggelatten – ikke fordi jeg tror jeg ikke ville kunne li den, jeg elskede æggesnaps som barn og forestiller mig at det er lidt derhenad – bare med kaffesmag? – men jeg foretrækker bare at spise, altså tygge mine måltider, men jeg skal altså ha den prøvet 🙂
Tatjana
nov 7, 2013 -
Tak, Maria 🙂
Æggelatten er jo ikke helt så sød som æggesnaps, men det kan man jo selv justere 😉
Jeg er primært faldet for den cremede fornemmelse, som man husker fra fordums tiders café latte.
Kærlig hilsen Tatjana
Gina
nov 7, 2013 -
Hvad er sukrin og kan det evt. Erstattes med noget andet? 🙂
Tatjana
nov 7, 2013 -
Gina, se under fanen Ingredienser øverst på siden – dér kan du læse alt om de ingredienser, jeg bruger 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Louise
nov 8, 2013 -
Kan man bruge alm mørk kakao (altså bagekakao) eller er der sukker i det?
Tatjana
nov 8, 2013 -
Der er ikke sukker i mørk kakao, så den er fin 🙂
Lene
nov 8, 2013 -
samger fantastisk har lige lavet min første 🙂
Tatjana
nov 9, 2013 -
Ja, ikke? 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Chloe
nov 9, 2013 -
Æggelatten kom ind i mit liv for et par uger siden, så det var med stor fornøjelse at se indslaget i Go’Aften Danmark. Lad os endelig få budskabet ud. Har netop lavet din version med kakao og sukrin gold nu – MUMS! Smager af varm chokolade med flødeskum
Tatjana
nov 10, 2013 -
Ja, ikke?
Dejligt du kunne lide den 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Linda Korsholm
nov 15, 2013 -
Så har jeg også fået prøvet ægge-latten 🙂 Og ganske som du siger, så smager det faktisk ret godt 😉 Det skal nu til at være en del af min rutine som efter-trænings-snack og det lader til at det lige kan holde sulten på afstand længe nok indtil vi når et hovedmåltid igen 🙂
Tatjana
nov 15, 2013 -
Ja, man skal ikke lade sig skræmme at det væmmelige navn 😉
Tivst
mar 7, 2014 -
Hmmm… det glæder jeg mig til at prøve, jeg har i mine samtlige 35 år ikke kunne fordrage at spise morgenmad, jeg har prøvet og prøvet fordi at det er vigtig med god nærring fra morgenstunden, men det er med årene endt med at jeg lever af kaffe om morgenen, og den manglende ordentlige mæthed medføre slik og søde sager i lange baner op af dagen, men det kan være at en æggelatte kan hjælpe på dette. For morgenmad bliver aldrig et hit hos mig.
Tatjana
mar 7, 2014 -
Lad mig endelig høre, om æggelatten kan få styr på din sukkertrang i løbet af dagen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
MaDy
aug 11, 2014 -
Kan kokosolien byttes ud med en alm. oliven olie? Er ikke så vild med kokosolien, men kan ikke gennemskue om den gør noget for konsistensen…?
PS. Med isterninger og kold kaffe er den også god, bortset fra smagen af kokos
Tatjana
aug 12, 2014 -
Der er flere, der bruger smør. Og jeg tror da også, du kan bruge andre olier 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Lene Lehrmann
jan 11, 2015 -
Man kan købe en god, økologisk kokosolie uden smag, hvis det er kokossmagen, du ikke kan lide.
Mie
sep 18, 2014 -
Hej Tatjana.
Jeg sidder lige og diskuterer med min Roomie. Vi læser begge ernæring og sundhed, og er ikke helt enige.
Mister ægget sine gode egenskaber når de indtages utilberedt som i F.eks. En ægge latte?
Mange hilsner Mie
Tatjana
sep 19, 2014 -
Hej Mie,
Mener du om deres næringsindhold forringes?
Faktisk indeholder rå æg flere vitaminer og mineraler end tilberedte æg. Læs mere hér: http://www.whfoods.org/genpage.php?tname=george&dbid=347
Håber det besvarede dit spørgsmål, ellers må du lige skrive igen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Bella
apr 21, 2015 -
Okay nu har jeg gjort det! Lavet den æggelatte!!! OMG!!!! Shit den er vanvittig god! Har tilføjet en smule vanille protien pulver! Det blev den altså ikke dårligere af!!
Mvh
Bella
Sofia
apr 21, 2015 -
Som sagt: jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke elskede den!
Godt du fik prøvet 🙂
Kærligst Sofia
Maria
dec 26, 2015 -
Skal man bruge rigtige æg eller pasteuriseret æg??? ☺
Glædelig jul
Hilsnen Maria
Sofia
dec 26, 2015 -
Forekomsten af salmonella er så forsvindende lille, at du rolig kan bruge almindelige æg. Faktisk er det ikke så længe siden, der var et tilfælde af salmonella i pasteuriserede æg, så helt sikker kan man aldrig være 🙂
Jeg bruger almindelige økoæg.
Glædelig jul til dig også 🙂
Kærligst Sofia
Betina
maj 12, 2016 -
Er portionen til én person eller til 2 personer? Kan se det er til 2 glas… Men er alligevel usikker.
Sofia
maj 12, 2016 -
Det er altid svært at sige noget om, hvor meget andre mennesker skal spise. Der er selvfølgelig forskel på, om man er en aktiv mand på 120 kilo eller en 70-årig dame på 50 kilo.
Og der er forskel på, om det er et mellemmåltid eller en del af et regulært måltid.
Når jeg skriver “2 kopper”, mener jeg jo lidt “til 2 personer”, vel vidende at nogle vælger at drikke det hele selv 🙂
Var dette “ikke-svar” svar nok? 😉
Kærligst Sofia
Betina
maj 12, 2016 -
Kom til at lave hele portionen… Kan ikke drikke det hele på en gang… Der er vist både til morgen og en kold latte til frokost.
Sofia
maj 16, 2016 -
Det ville også have været mit bud til en passende portionsstørrelse. Jeg håber, du kunne lide den!
Kærligst Sofia
Anita
maj 31, 2018 -
Hejsa
Sofia
jun 5, 2018 -
Hej Anita
Hvis du har spørgsmål, må du endelig skrive 🙂
Hilsen Sofia