Denne lækre banan/peanutkage er bagt med det nye fedtreducerede peanutmel fra Funktionel mad.
Melet har et højere kulhydratindhold end de andre fedtreducerede meltyper, men det smager virkelig fantastisk, hvis man er til peanut!
Banan/peanutkage (8 personer):
100 gram smør
200 gram sukrin gold
4 æg
3 modne bananer
125 gram fedtreduceret peanutmel
3 spsk. Fiberhusk
2 tsk. bagepulver
75 gram hakket 86% chokolade
Smør, sukrin gold, æg og bananer blendes til en ensartet masse. Peanutmel, Fiberhusk og bagepulver blandes og røres i sammen med den hakkede chokolade. Dejen hældes i en form svarende til 20 cm i diameter beklædt med bagepapir og bages cirka 35 minutter ved 200 grader.
Og du kan finde masser af andre opskrifter på lækre low carb kager og desserter i opskriftsarkivet.
Vil du have mere inspiration?
Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Skal vi følges på de sociale medier?
Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.
Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?
Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.
AM
jun 26, 2014 -
Jeg kan virkelig godt lide din hjemmeside og læser trofast med. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke er så stor fan af dine kageopskrifter: jeg synes altid der er meget sødemiddel i. Det er meget dyrt at erhverve, og jeg må derfor indrømme at jeg forsøger at spare på det. Jeg håber, at du måske fremover vil komme med nogle opskrifter, hvor der er mindre sukrin mv i 🙂
Tatjana
jun 26, 2014 -
Sukrin kan sagtens erstattes med andre sødemidler: almindeligt sukker, kokossukker, honning, agavesirup og de kemiske sødemidler der har samme volumen som sukker. Du kan også blende dadler i dejen i stedet.
Men det er jo et spørgsmål om, hvorvidt man prioriterer kulhydratindhold, smag, pris eller noget helt fjerde.
Jeg får som regel også utilfredse kommentarer, når jeg søder med dadler 😉
Hvis kulhydratindholdet skal være så lavt så muligt, og man vil undgå de kemiske sødemidler, er der ikke rigtig andre muligheder end sukrin.
Hvis du skriver til mig, hvad du prioriterer, skal jeg give dig et bud på et velegnet sødemiddel 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Conni
jun 26, 2014 -
Hvis man ikke er så meget til peanut, kan man så erstatte med f.eks. fedtreduceret mandelmel?
Tatjana
jun 26, 2014 -
Sagtens – de fedtreducerede meltyper kan erstatte hinanden.
Hold lidt af melet tilbage, så du ikke risikerer, at dejen bliver for tør 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
AM
jun 26, 2014 -
Tak for svar Tatjana. Ja…jeg kunne forestille mig at læserne er meget kritiske, og det kan jo være svært at tilfredsstille alle 🙂
Rent personligt prøver jeg næsten altid at undgå at søde med noget, andet end det der nu er i “dejen”; såsom banan, vanilie osv. Men nogle gange er det jo ikke nok og så søder jeg gerne med lidt forskelligt. Lidt sukrin, kokossukker, dadler og hvad der ellers passer til :). Jeg foretrækker nok de lidt mere “naturlige” ting såsom dadler frem for de kemisk fremstillede.
Tatjana
jun 26, 2014 -
Og dadler kan du sagtens bruge i stedet. I etniske grønthandlere kan du endda købe dadelsirup – det er da nemt 🙂
Nadia
maj 10, 2019 -
Jeg besøger din side for første gang, og tænkte egentlig: YES, endelig en der har low carb kageopskrifter ? Men synes det er synd du ikke udregner kulhydrater på dine opskrifter, da denne kage f.eks. indeholder hele 41,6 g kulhydrat pr. Stykke ?
Vil dog prøve din opskrift på boller, men erstatte gulerødderne med squash ?
Sofia
jun 14, 2019 -
Jeg håber, du bliver tilfreds med bollerne 🙂
Hilsen Sofia