Man kan efterhånden købe temmelig mange slags sukkerfri chokolade, men mange af dem er desværre sødet delvist med malitol, som giver luft i maven, hvis man spiser mere end et enkelt stykke.
Kakaosmør er ikke helt billigt, men til gengæld ved du, hvad du spiser. Der er masser af opskrifter på chokolade med forskelligt fyld i min kogebog Low carb lækkerier, men denne version med frysetørrede hindbær er ny.
Sukrinmelis giver en lidt kølig smag, så du kan eventuelt erstatte det helt eller delvist med agavesirup, der dog ikke er helt low carb.
Sukrin gold er også en mulighed, men et knaser ligesom sukker, med mindre du giver det en tur i nøddekværnen eller kaffemøllen, hvilket ikke gør sig så godt i chokolade. Den sidste mulighed er stevia, hvis du kan leve med den lidt særprægede eftersmag.
Ingredienser:
75 gram kakaosmør
25 gram kokosolie
50 gram sukrinmelis
Lidt vaniljepulver
Lidt frysetørrede hindbær
Smelt kakaosmør og kokos0lie ved svag varme og bland det med sukrinmelis, vaniljepulver og frysetørrede hindbær. Hæld massen i små forme og stil koldt til servering.
Hvis du bruger Pinterest, kan du tjekke det nye opskriftsarkiv ud. Jeg er ved at lægge alle opskrifter ind, så du nemt og hurtigt kan overskue de forskellige opskriftskategorier.
Du kan også følge med på Instagram, Twitter – og selvfølgelig på Facebook.
Henriette
nov 5, 2013 -
Tak for en skøn blog og dejlige opskrifter. Hvordan / hvor får man fat i frysetørret hindbær? Kan man lave det selv eller?
Tatjana
nov 5, 2013 -
Jeg fandt frysetørret hindbær i Netto i denne uge 🙂
Men ellers kan du købe det i forretninger, der sælger udstyr og ingredienser til kagebagning – f.eks Sofisticake i Roskilde og lignende.
Tak for de pæne or om bloggen 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Maj-Brit
nov 5, 2013 -
Hej
Ved du om jeg kan erstatte al kakaosmøret i opskriften med creamed coconut, eller om al chokoladefornemmelsen så udebliver?
Tatjana
nov 5, 2013 -
Den går nok ikke, da det er kakaosmørret, der giver chokoladesmagen. Men måske kunne du tilføje en spsk. kakao? Så bliver det selvfølgelig ikke hvid chokolade, men det bliver sikkert godt 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Annika
nov 6, 2013 -
Uhh… havde faktisk udelukket hvid chokolade og hindbær muffins som LCer… Er det hårdt nok til at kunne være chokoklumper i en muffin ligesom alm hvid choko, eller er det væsentligt blødere (frygter jeg).
Tatjana
nov 7, 2013 -
Jeg ville erstatte kokosolien med ekstra kakaosmør, så bliver chokoladen helt hård, og du kan sagtens bruge den i muffins 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Annika
nov 12, 2013 -
Takker – vil jeg prøve næste gang trangen kommer op i mig – har lige 10 muffins på frost der skal spises først 🙂
Anna
nov 8, 2013 -
Jeg elsker at du også har søde sager på din blog Tatjana, det sætter virkelig en tyk streg under at sundhed ikke behøver betyde afsavn og rene selleristænger at gnave i!
Tak for en dejlig blog med god inspiration! Jeg har lige selv oprettet en sundhedsblog, der ikke er ren low carb, men jeg har alligevel sat dig på min blogroll, da jeg synes du inspirerer rigtig meget til en sundt og realistisk livsstil.
Hilsen Anna
Tatjana
nov 9, 2013 -
Tak for de pæne ord, Anna! Og tillykke med din blog – den skal nok blive spændende at følge!
Kærlig hilsen Tatjana
TIna
nov 14, 2013 -
Jeg lavede chokoladen igår, og den smager meget meget sød, og meget af kokosolien/melis. Kan der være forskel på kakaosmøret/kokosolien, eller kan jeg have gjort andet forkert?
Tatjana
nov 14, 2013 -
Hej Tina,
Der er forskel på kokosolie – og nogle af dem smager temmelig meget af kokos, så måske har du sådan en? Mine smagte nemlig slet ikke af kokos. Hvis du ikke kan lide sukrinsmagen, kan du erstatte den med agavesirup, der dog har et noget højere kulhydratindhold.
Kærlig hilsen Tatjana
Tina
nov 14, 2013 -
OK, tusind tak. Nu du skriver det så kan det godt være sukrinsmagen jeg ikke bryder mig om 🙂 Det kan sagtens spises og tager den trang man har itl sødt engang imellem, men tror jeg prøver sirupen næste gang.
Sacha
dec 3, 2013 -
Kan man ikke bare erstatte agavesirup med yaconsirup? Eller er smagen for kraftig måske…
Tatjana
dec 4, 2013 -
Smagen er lidt kraftig, og farven er jo heller ikke for køn i hvid chokolade 🙂
Du kan godt erstatte det med sukrinmelis, hvis du ikke har noget imod den kølige smag.
Kærlig hilsen Tatjana
Maj-Brit
dec 5, 2013 -
ved du om jeg kan bruge denne til at overtrække nogle af alle dine macipanopskrifter?
Det kunne jo være lidt sejt med en masse forskellige slags macipan i forskellige slags overtræk 😉
Tatjana
dec 6, 2013 -
Det kan du principielt godt, men jeg synes, den hjemmelavede chokolade er lidt sværere at arbejde med, så det er nemmere med færdig chokolade 🙂
Kærlig hilsen Tatjana
Maj-Brit
dec 6, 2013 -
okay – tak for hurtigt svar.
Jeg tror jeg giver den et forsøg (evt. med lidt mere kakaosmør for at sikre at det ikke “fedter” for meget) – jeg giver en tilbagemelding når jeg har prøvet 🙂
Tatjana
dec 7, 2013 -
Fedt 🙂
Tania
jan 28, 2014 -
Hey… nu sidder jeg så her som nybegyndere inden for kakaosmør og tænker… der står jeg skal putte det på frost for at få det ud af bøtten … men jeg skal jo ikke bruge det hele kan jeg så godt smide det i en ny lufttæt bøtte bagefter og stille ind i skabet ?
Mange chokoladetrængede hilsner herfra 🙂
Tatjana
jan 28, 2014 -
Ork ja 🙂
Kærlig hilsen Tatjana (som bare dypper bøtten i varmt vand for at få det ud…)
Rikke
jun 22, 2015 -
Hej, jeg elsker hvid chokolade og købte derfor kakaosmør for et stykke tid siden, og jeg fulgte din opskrift. For at sige det pænt, så var det uspiseligt altså virkeligt dårligt, er der noget galt med den kakaosmør, jeg har købt eller får det en meget mærkelig smag som på ingen måder minder om alm. Hvid chokolade. Alle steder jeg læser skriver folk at hjemmelavet chokolade er fantastisk, men jeg tør slet ikk prøve igen….
Mvh Rikke
Sofia
jun 24, 2015 -
Hmm… Det lyder mærkeligt. Hvordan smager din kakaosmør i sig selv? Den skal smage og dufte af kakao. Hvis den smager bittert eller har en bismag, er den harsk. Så må du bruge den som kropsolie – det er den i øvrigt fantastisk til 🙂
Kærligst Sofia