Man kan efterhånden købe temmelig mange slags sukkerfri chokolade, men mange af dem er desværre sødet delvist med malitol, som giver luft i maven, hvis man spiser mere end et enkelt stykke.

Kakaosmør er ikke helt billigt, men til gengæld ved du, hvad du spiser. Der er masser af opskrifter på chokolade med forskelligt fyld i min kogebog Low carb lækkerier, men denne version med frysetørrede hindbær er ny.

Sukrinmelis giver en lidt kølig smag, så du kan eventuelt erstatte det helt eller delvist med agavesirup, der dog ikke er helt low carb.

Sukrin gold er også en mulighed, men et knaser ligesom sukker, med mindre du giver det en tur i nøddekværnen eller kaffemøllen, hvilket ikke gør sig så godt i chokolade. Den sidste mulighed er stevia, hvis du kan leve med den lidt særprægede eftersmag.

 

Ingredienser:

75 gram kakaosmør

25 gram kokosolie

50 gram sukrinmelis

Lidt vaniljepulver

Lidt frysetørrede hindbær

Smelt kakaosmør og kokos0lie ved svag varme og bland det med sukrinmelis, vaniljepulver og frysetørrede hindbær. Hæld massen i små forme og stil koldt til servering.

 

016

 

Hvis du bruger Pinterest, kan du tjekke det nye opskriftsarkiv ud. Jeg er ved at lægge alle opskrifter ind, så du nemt og hurtigt kan overskue de forskellige opskriftskategorier.

Du kan også følge med på Instagram, Twitter – og selvfølgelig på Facebook.