Jeg stornyder, at sommeren endnu ikke er gået på hæld, og at flere gode danske grøntsager er i sæson lige nu.

F.eks. har vi den danske blomkål nu og de næste par måneder.

Det er af mange årsager at foretrække at spise dansk frugt og grønt i sæson, fremfor at sætte tænderne i importeret udenlandsk. 

Blomkål er rig på B-vitamin, herunder det vigtige B6-vitamin, der bl.a. har betydning for kulhydrat- og proteinomsætningen. Derudover indeholder det fosfor og kalium og masser af kostfibre. 

Blomkål kan gemme på små dyr og laver. Det skal imidlertid ikke afholde dig fra at kaste dig over den sunde grøntsag.

Fjern ganske simpelt bladende ved stokken og sænk blomkålen ned i en stor gryde med vand tilsat lidt salt.

Stokken skal vende nedad i gryden eller skålen. Lad det ligge her ca 20 minutter. Skyl herefter hovedet og sænk det ned i en gryde med lidt kogende vand i bunden.

Læg låg på gryden og lad kålen dampe i 10-15 minutter, afhængig af hovedets størrelse og hvilet bid du ønsker. 

Server den friskdampede kål med kold dilddressing. Den egner sig glimrende til laks eller en god hakkebøf. 

 

Dilddressing

2 dl skyr, creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt
1 dl god mayonnaise
1 dl friskhakket dild
2 spsk. citronsaft
1 spsk. Sukrin Gold
1-2 tsk. dijonsennep
Salt og peber

Rør dressingen sammen og lad den trække på køl i 30 min. 

 cauliflower-1325600

 

Vil du høre mere fra mig?

Så tilmeld dig nyhedsbrevet (som du selvfølgelig når som helst kan afmelde igen).

Så får du også helt automatisk min lille e-guide med tips til vægttab og lækre opskrifter. 

Tilmeld dig lige hér.

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.