Der kommer flere og flere typer fedtreduceret mel på markedet.
Sidste skud på stammen er valnøddemelet.
Som udgangspunkt kan du erstatte de fedtreducerede meltyper med hinanden, som du lyster – men de har selvfølgelig forskellig smag. Valnøddesmagen, synes jeg dog, gør sig godt i både kager og brød.
Disse kiks er uden smør – så de er ikke meget søde og kageagtige. De er bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde, når de køler af.
Ingredienser (omtrent en halv bageplade):
50 gram fedtreduceret valnøddemel
50 gram fedtreduceret mandelmel
1 spsk. Fiberhusk
3 spsk. sukrin gold
1 tsk. vaniljepulver
En lille tsk. fint revet frisk ingefær
En lille tsk. fint revet citronskal
3 spsk. citronsaft
1 æg
½ dl vand
De tørre ingredienser blandes, hvorefter resten af ingredienserne røres i. Dejen skal være en fast masse. Er den for tør tilsættes lidt ekstra vand, er den for blød tilsættes lidt ekstra mel. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, snittes til kiks i passende størrelse og bages 20-25 minutter ved 160 grader.
Vil du have flere opskrifter på lækkerier uden mel og sukker, så tjek mine kogebøger Low carb lækkerier og Familiens low carb favoritter – lån dem på biblioteket.