I dag udkommer Det gode helbred – spis sundt og forebyg kræft på Politikens forlag.

Bogen er skrevet af overlæge Anne Tjønneland og seniorforsker Anja Olsen og er baseret på forskningsresultaterne fra Kræftens bekæmpelses store befolkningsundersøgelse med data fra over 57.000 danskere.

Bogen indeholder et langt teoretisk afsnit om sammenhængen mellem kost og kræft, for forfatterne kommer ind på blandt andet kød, fuldkornsprodukter, planteøstrogener og alkohol.

Forskningsresultaterne gennemgås på en let tilgængelig måde, og forfatterne giver plads til, at man selv kan justere i rådene. F.eks. nævner de under anbefalingen af fuldkorn, at fuldkornsprodukterne kan skiftes ud med grøntsager.

En ærgerlig detalje er, at det konkluderes, at kosttilskud er spild af penge (med mindre man er gravid eller over 70), og at de (A-vitamin og folat) i værste fald kan være kræftfremkaldende i store doser.

Det er muligt, at forskerne ikke har fundet, at enkelte kosttilskud forebygger kræft, men det betyder jo ikke, at der ikke kan være andre positive effekter af et supplement.

Efter bogens indledning følger 60 opskrifter udarbejdet af kokken Jens Jepson. Opskrifterne er selvfølgelig ikke gængse low carb opskrifter, men mange er dem er tæt på og ganske nemme at justere.

F.eks. glæder jeg mig til at lave æg med asparges og syltede østershatte, spidskålssalat med artiskokker og gedeost, asparges med parmesan og syltede løg samt ærtepuré med mynte og appelsinskal.

Der er både masser af inspiration til grønt tilbehør, kød, fisk, supper og forskellige spændende dips. Og så er der selvfølgelig brød- og dessertopskrifter, som jeg gik let hen over.

Samlet set synes jeg, bogen er meget inspirerende, og hvis du ikke ligefrem vil eje den, kan den lånes på biblioteket.

Det gode helbred – spis sundt og forebyg kræft, Politikens Forlag, Anne Tjønneland og Anja Olsen, 250 kroner.

Det gode helbred

 

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.

 

Vil du have fremtidige indlæg direkte i din indbakke?

Scroll helt ned på siden. I højre hjørne kan du indtaste din mailadresse – så bliver alle nye indlæg og opskrifter sendt direkte til dig.