Alt hvad vi gør ved vores krop har enten en opbyggende eller en nedbrydende effekt.

Vi har alle nogle daglige ritualer, der enten gavner os, styrker vores velbefindende og gør os sundere, stærkere og lykkeligere. Og vi har også ritualer, der gør det modsatte.

Og vi træffer dagligt en masse valg i forhold til vores kost, som enten virker nedbrydende eller opbyggende.

 

Vi har også ritualer, der handler om de fødevarer vi spiser, måden vi spiser dem på, og vi har ritualer i forhold til motion og bevægelse – eller mangel på samme. Vi har ritualer i forhold til, hvordan vi taler til os selv og tænker om os selv.

 

Ordet ritual betyder oprindeligt ‘en traditionsbestemt, symbolsk handling eller række af handlinger der indgår i en religiøs ceremoni.’

Men det bruges også i betydningen ‘en handling eller adfærd der vanemæssigt gentages i samme form.’

 

Jeg kan godt lide ordet ritual. En vane eller et mønster har karakter af noget ubevidst, men et ritual udføres meget bevidst.

Ritualer kan naturligvis også gentages så mange gange, at det bliver til en vane eller et mønster. Og i så fald kan det være svært bare at give slip på det, selvom det ikke er gavnligt.

 

Men et ritual kan til hver en tid erstattes med et andet ritual. Et ritual, der bringer dig derhen, hvor du gerne vil være. Som støtter dig og styrker dig og din krop i stedet for at nedbryde.

 

  • Ønsker du dig vigtige øvelser, der hjælper dig til at indføre ritualer, der styrker dig, gavner dig og gør dig sundere og lykkeligere? Og til at luge ud i de ritualer, der ikke længere skal være en del af dit liv?

 

  • Og kunne du tænke dig en liste over fødevarer, der styrker og opbygger din krop og fødevarer der har den modsatte effekt?

 

Så kig nærmere på min online workshop om Kærlig kost og kærlige ritualer.

Du får en manual med vigtige øvelser og i den tilhørende lydfil uddyber jeg øvelserne og kommer med masser af eksempler, der gør det nemt for dig at spotte dine egne ubevidste ritualer.

 

 

Lad mig læse mere om Kærlig kost og kærlige ritualer ->

 

kaerlig-kost-og-kaerlige-ritualer

Vil du have mere inspiration?

Se alle mine e-bøger, online workshops, bøger og forløb hér ->

 

Vil du høre mere fra mig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance. 

Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.

Du tilmelder dig hér ->

 

Skal vi følges på de sociale medier?

Find mig på Facebook, på Instagram, på Twitter, på Pinterest og på You tube.