Jeg elsker oksekødssuppe – og suppe i det hele taget – om efteråret.
I sidste uge fik jeg et godt tip af Helle om, at jeg 10 minutters kørsel fra mit hjem kunne få fingrene i kød fra græsfodret Herefordkvæg til rimelige priser.
Så jeg var på indkøb i sidste weekend.
Oksekødssuppe
2014-09-11 15:15:28
4 personer
Print
Suppe
- 2,5 liter vand
- 1 kilo oksetværreb
- 4 laurbærblade
- 1/2 revet knoldselleri
- 3 fintsnittede porrer
- 5 revne gulerødder
- 1 dl mosede/flåede tomater
- 3 spsk. salt
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. tørret timian
Kødboller
- 400 gram hakket oksekød
- 1 dl hakket persille
- 4 fed hvidløg
- Et halvt revet løg
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. FiberHusk
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne til suppen lægges i en gryde, og suppen koger en eftermiddag - f.eks. 4 timer. Suppen smages til med mere salt og tværrebet tages op.
- Alle ingredienserne til kødboller røres sammen og formes til små kødboller, der lægges i suppen og koger 15 minutter.
- Suppen serveres brændende varm med lækkert brød.
Sofiasommer.dk https://sofiasommer.dk/
Se alle mine andre opskrifter på suppe lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.