Min bøn er blevet hørt! Min drøm er gået i opfyldelse! Jeg er blevet den lykkelige ejer af (en tredjedel af) en ismaskine. En tredjedel fordi jeg deler den med min mor og min søster – hvilket jeg allerede er glad for, eftersom den fylder et kvart garderobeskab.

Det drejer sig om denne lækre sag fra Wilfa til den nette sum af 1790 kroner – dem har jeg heldigvis også kun betalt en tredjedel af.

Selvfølgelig har den allerede været i brug flere gange og har produceret is i både sunde og usunde udgaver. Og den giver en dejlig blød og cremet is uden krystaller – og det tager kun 45 minutter. Til gengæld er jeg ikke imponeret over kapaciteten. Der er ikke nok til en familie på 4 i en enkelt portion – så må man fryse første halvdel og køre en portion mere.

I forrige uge inspirerede Else Marie mig til at lave is med karamel – og den blev fantastisk!

 

Ingredienser (2-4 portioner):

3 dl piskefløde

4 æggeblommer

4 spsk. sukrin gold (eller mere)

1 tsk. vaniljepulver

 

Karamel:

1,25 dl piskefløde 

35 gram smør

25 gram sukrin gold

25 gram yaconsirup (kan eventuelt erstattes med sukrin gold)

1/2 tsk. vaniljepulver

 

Ingredienserne til karamellen koges op i en lille gryde og simrer ved svag varme i en time. Rør i den med jævne mellemrum. Afkøl karamellen i køleskab et par timer.

 

Æggeblommerne piskes luftige med sukrin gold og vanilje, fløden piskes til skum og blandes i æggemassen. Køres i ismaskine (juhuuu!) eller fryses i mindst 4 timer under jævnlig omrøring. Umiddelbart inden servering røres karamellen i isen.