Til dig, der længes efter sushi, kommer her en opskrift på low carb sushi – med blomkålsris.
Jeg er ikke selv den store sushispiser, så i virkeligheden var det mest af nysgerrighed, at jeg kastede mig ud i projektet.
Dette er derfor low carb sushi for begyndere – i ultra light udgaven. Så meget light at det ikke engang er med rå fisk, men i stedet med rejer (det var lidt for nemhedens skyld – jeg anede jo ikke, om det ville lykkes).
Hvis nogle er interesserede i en lidt mere avanceret udgave af low carb sushi, har en norsk blogger lavet virkelig lækker sushi hér.
- Et sushi-kit med tang, bambusmåtte, wasabi, soya og riseddike
- 4 dl revet blomkål
- 1 dl mayonnaise rørt med lidt salt og chiliflager.
- Peberfrugt (rød og gul)
- Agurk
- Avocado
- Rejer
- Blomkålen rives ultrafint og steges på panden i 5 minutter ved middel varme.
- Derefter vendes 3 spsk riseddike og lidt salt i, og blomkålen afkøles.
- Et blad tang lægges på bambusmåtten, hvorefter blomkål fordeles i et ganske tyndt lag henover. Lad de øverste par cm være fri.
- Derefter fordeles et tyndt lag mayonnaise på den nederste halvdel og fyldet lægges på.
- Så rulles tangbladet stramt sammen ved hjælp af bambusmåtten (hvilket jeg behøver lidt mere øvelse i, så den ikke bliver smurt ind i chilimayo), og rullen forsegles med lidt vand.
- Efter en halv times tid på køl, kan hver rulle skæres i 6-8 stykker.
Mere inspiration? Se alle de gratis opskrifter på lækre low carb retter i opskriftsarkivet.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Maibrit Falkenhagen
apr 10, 2015 -
man kan med fordel pakke bambusmåtten ind i vitawrap, det letter rengøringen.
Rullen sluttes endnu bedre af med riseddikke, der er blandet med en lille smule salt og sukker – lig den blanding der hældes over risene. Det kan også med fordel kommes på skæret af kniven, mellem igennemskæringerne, så klistre der ikke så meget til kniven – og snittet bliver derved flottere
Sofia
apr 11, 2015 -
Se, der var en sushiekspert på linjen 🙂
Tak for tips! Den med witawrap omkring måtten vil skåne mig for mange tårer!
Kærligst Sofia