Her kommer opskriften på en lækker jordskokkesuppe.
Jeg var så heldig at få en stor pose jordskokker af en venlig kollega til brug i hjemkundskabsundervisningen i forrige uge.
Heldigvis var der flere, end børnene kunne bruge, så jeg måtte have resten med hjem og koge jordskokkesuppe af.
Mange low carb’ere undgår rodfrugter i suppen, fordi de kogte rodfrugter giver en hurtigere blodsukkerstigning en de rå.
Til gengæld er rodfrugter fyldt med fibre og næringsstoffer, så min mening er, at der er klogere steder at sætte ind, hvis man ønsker vægttab end grøntsagsuppen.
Jordskokker har dog i forhold til andre rodfrugter et ret lavt glykæmisk indeks på blot 9, eftersom den lagrer en del af sine kulhydrater som det uoptagelige inulin.
Jeg bandede lidt, mens jeg skrællede de uregelmæssige knolde, med det er altså virkelig besværet værd, når man sidder og nyder den varme suppe.
Opskriften er inspireret af Claus Meyers version.
- 1 kilo jordskokker
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 3 kviste timian
- 1 liter hønsebouillon eller vand
- 1 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Jordskokker, løg, hvidløg, timian og bouillon koges mørt i omkring 20 minutter, hvorefter det blendes med piskefløde og smages til med salt og peber.
Se alle mine andre opskrifter på suppe lige hér.
Vil du høre mere fra mig?
Tilmeld dig nyhedsbrevet, så du får min splinternye serie af e-mails med mine bedste råd til at få både en krop og et liv i balance.
Du får samtidig et gratis uddrag af min bog Sunde vaner Smuk figur.
Gunhild
nov 3, 2013 -
Hej Tatjana,
Du skal ikke være bange for at bruge jordskokker i low carb mad, for selv om jordskokker er rodfrugter, påvirker de slet ikke blodsukkeret. Det skyldes, at de ikke indeholder stivelse, men derimod et meget komplekst kulhydrat der hedder inulin. Kroppen kan ikke nedbryde inulin, og derfor metaboliseres det ikke ligesom andre kulhydrater – ergo påvirker det ikke blodsukkeret. Jordskokker er perfekt mad for den, der ønsker at spise low carb.
Mvh Gunhild
Tatjana
nov 3, 2013 -
Wihuu!
Tak, Gunhild!
Den glædelige oplysning vil jeg bringe videre 🙂
Kærlig hilsen Tatjana